Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Головне Управління ДПС інформує

У разі наявності у платника податкового боргу контролюючі органи зобов'язані зарахувати кошти, що сплачує такий платник податків, в рахунок погашення податкового боргу згідно з черговістю його виникнення незалежно від напряму сплати

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платників податків Сумщини, що відповідно до п.п. 14.1.175 п.14.1 ст. 14 ПК України податковий борг - сума узгодженого грошового зобов'язання, не сплаченого платником податків у встановлений цим Кодексом строк, та непогашеної пені, нарахованої у порядку, визначеному цим Кодексом.

13:40:53 02.04.2024

З 1 жовтня 2023 року поновлено дію законодавства щодо застосування штрафних (фінансових) санкцій уразі невикористання відповідних засобів контролю

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, що  1 січня 2022 року однією з умов здійснення підприємницької діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг в Україні - є обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - ПРРО) фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку 2-4 груп.

09:50:02 29.12.2023

Про обов’язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, що дотримання порядку проведення розрахунків за товари (послуги) у сфері роздрібної торгівлі суб’єктами господарювання завжди приносить користь споживачам, бюджету країни та поліпшує, в частині контролю за залишками асортиментного переліку товарів, роботу платників податків, які у своїй діяльності використовують реєстратори розрахункових операцій. 

16:44:51 27.12.2023

Використання РРО/ПРРО сприяє створенню рівних та цивілізованих умов ведення бізнесу

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, що дотримання порядку проведення розрахунків за товари (послуги) у сфері роздрібної торгівлі суб’єктами господарювання завжди приносить користь споживачам, бюджету країни та поліпшує, в частині контролю за залишками асортиментного переліку товарів, роботу платників податків, які у своїй діяльності використовують реєстратори розрахункових операцій. 

16:39:19 26.12.2023

Головна умова дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО – офіційно проведена реєстрація

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 3219-IX).

11:26:47 25.12.2023

Де отримати інформаційно-довідкові послуги з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО?

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що  Контакт-центр ДПС на постійній основі надає фізичним та юридичним особам інформаційно-довідкові послуги з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО.

10:44:11 22.12.2023

Відповідальніcть за порушення вимог щодо застосування РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини,  що у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) відновлюється відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265).

09:18:16 21.12.2023

Застосування ПРРО: проведення розрахунків

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що суб’єкт господарювання може проводити розрахункові операції на ПРРО самостійно або визначати уповноважених осіб (касирів).

13:39:40 20.12.2023

Реєструємо касира для роботи з ПРРО

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, суб’єкт господарювання може проводити розрахункові операції на ПРРО самостійно або визначати уповноважених осіб (касирів).

15:04:46 15.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь