A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

МОБІЛЬНА КОНСУЛЬТАЦІЙНА ГРУПА ПРАЦЮВАЛА НА ЯМПІЛЬЩИНІ

Жителі Ямпільського району мали змогу поставити питання консультаційній групі у складі фахівців юстиції Сумщини та місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги. Сьогодні взаємодія людини із законодавством дуже важлива. Відвідавши села Воздвиженське та Орлівське, юристи вислухали всіх охочих та надали роз’яснення стосовно проблемних правових питань. Такі життєві турботи, як сплата аліментів, переоформлення житла, порядок отримання спадщини (паю), оформлення земельної ділянки для підсобного господарства тощо, потребують правильного юридичного оформлення, допомогу в якому надала консультаційна група. У зв’язку з наближенням до опалювального сезону юристи нагадали мешканцям перелік документів необхідних для оформлення субсидії, серед яких є: • Заява про призначення житлової субсидії та декларація про доходи й витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. • Довідки про доходи (у разі зазначення в декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у Державній фіскальній службі, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту населення). • Договір найму (оренди) житла (за наявності). Документи можуть бути надані поштою, через сайт Мінсоцполітики https://subsidii.mlsp.gov.ua , особисто. Зразки документів для оформлення субсидії: www.msp.gov.ua/content/subsidii.html .

14:37:05 28.08.2019

ЯК НАВЧАТИСЯ У СУМАХ БЕЗ ХАБАРІВ

До початку нового навчального року залишилось трохи менше ніж тиждень. Фахівці юстиції Сумщини в рамках загальнонаціонального проєкту «Я МАЮ ПРАВО!» нагадують мешканцям міста Суми та області про основні правила освіти без хабарів.

14:36:50 28.08.2019

12 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ КОШТУВАЛО КРОЛЕВЧАНИНУ БУДЕННЕ ЖИТТЯ

Мешканця Кролевецького району, який несистематично та в неповному обсязі сплачував своїй дитині аліменти, обмежили у низці прав, що передбачено новелами ініційованого Мін’юстом закону #ЧужихДітейНеБуває. Аби відновити своє повсякденне життя, чоловіку довелося підкоритися важелям впливу.

14:36:49 28.08.2019

НА 100 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ПОПОВНИЛИСЯ КИШЕНІ МАЛЕЧІ СУМЩИНИ

Безвідповідальні батьки сподіваються, що розлучення – це кінцева зупинка, вихід на якій залишить позаду всі сімейні турботи. Пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, що був ініційований Мін’юстом, завдяки своїм санкціям став для неплатників аліментів постійним нагадуванням про наявність у них певного кола зобов’язань. Безробіття та повна відсутність відповідальності мешканця Краснопільського району залишили трьох його синів без фінансової підтримки. Несплачені аліменти накопичили борг, який змусив державних виконавців застосувати до неплатника передбачені законодавством обмеження. Саме завдяки зверненому стягненню на кошти, які неплатник отримував за оренду земельної ділянки, було погашено близько 9 тисяч гривень аліментів. Дочка жителя Глухівського району тривалий час не отримувала від батька аліментів. Борг, який вже сягнув майже 8 тисяч гривень, постійно зростав, а відношення неплатника до виконання свого обов’язку залишалось незмінним. Допомогли неповнолітній Анастасії поновити свої економічні права фахівці юстиції Сумщини, які внесли батька до Єдиного реєстру боржників та наклали арешт на його майно і кошти. Зазнавши подібних обмежень, чоловік сплатив заборгованість у повному обсязі. А на Білопільщині через відсутність у чоловіка стабільного заробітку, його донька була вимушена чекати перерахування коштів за оренду земельної ділянки. Отримані гроші допомогли правникам зменшити борг у понад 6 тисяч гривень. Загалом, з початку року діти на Сумщині вже отримали 100 мільйонів гривень аліментних коштів.

11:06:06 23.08.2019

БАГАТОДІТНА МАТИ, ПОЗБАВЛЕНА БАТЬКІВСЬКИХ ПРАВ, ПРОДОВЖУВАЛА НЕХТУВАТИ ДІТЬМИ

Дитина потребує постійної уваги та піклування, а систематичне невиконання обов’язків, пов’язаних з її вихованням, – це причина для позбавлення особи батьківських прав. Проте, згідно з чинним законодавством, навіть після цієї складної процедури такі батьки не звільняються від економічної підтримки малечі.

13:35:27 21.08.2019

СПОРТУ – ТАК, БУЛІНГУ – НІ

гресивні настрої в дитячих колективах, що спрямовані на меншість з боку більшості та виражаються, як у формі погроз й насміхань, так і в застосуванні фізичного насильства (штовхань, побоїв), сьогодні називаються булінгом. З метою профілактики такого ганебного явища у дитячому середовищі фахівці юстиції Сумщини зустрілись з вихованцями табору «Ровесник». Впроваджуючи правопросвітницьку кампанію #СтопБулінг, що була створена в рамках загальнонаціонального проєкту «Я МАЮ ПРАВО!», правники ознайомили підлітків із сутністю булінгу, його можливими учасниками та наслідками. Враховуючи особливість аудиторії, всі слухачі якої активно займаються спортом, юристи зосередили увагу на виникненні можливих непорозумінь в процесі погоні за перемогами. Адже нерідко відчуття суперництва здатне не лише додати сил та мотивації, а й пробудити заздрість, яка змусить діяти не завжди чесно, створюючи суперникам неприємності. Спеціалісти юстиції також нагадали, що цькування може проявлятися не лише у фізичній та психологічній формі, а й у економічній, сексуальній та із застосуванням засобів електронних комунікацій (кібербулінг). Наприкінці зустрічі, школярів попередили про відповідальність за вчинення будь-яких протиправних дій та про недопущення байдужої поведінки, у випадку коли вони стали свідками булінгу.

08:34:54 21.08.2019

НЕРУХОМІСТЬ БОРЖНИКАМ НОТАРІУСИ НЕ ПЕРЕОФОРМЛЮЮТЬ

Борги рідко дають можливість жити спокійно. Рано чи пізно невиконані зобов’язання можуть стати причиною погіршених взаємовідносин, втраченої довіри або ж обмеження прав. Остання більш характерна для неплатників аліментів тому, що поява пакету законів #ЧужихДітейНеБуває змусила всіх недобросовісних батьків зазнати утиску деяких свобод.

09:31:48 20.08.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь