A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ЮСТИЦІЯ БІЛОПІЛЬЩИНИ: РОМАМ – ОСОБЛИВА УВАГА

Дата: 22.06.2018 10:38
Кількість переглядів: 498

Працівники юстиції завжди з підвищеною увагою ставляться до питань осіб ромської національності, знаючи, що ті потребують посиленої правової допомоги.
Днями фахівці юстиції Білопільщини привітали молоду маму ромської національності з народженням донечки та безпосередньо у пологовому будинку вручили свідоцтво про народження дитини та документи про реєстрацію місця проживання новонародженої.
Завдяки доступним і комфортним послугам Мінюсту, реєстрація кожної народженої дитини перетворюється в невеличку подію, позбавлену зайвого офіціозу, натомість дійство наповнюється щирими побажаннями та світлою радістю. 
Ще одній мамі ромської національності допомогли розібратися у непростій життєвій ситуації. Вона народила сина у Сумах, хоча прописана у Тростянці, а фактично проживає у Білопіллі.
Хвилюючись за долю молодої жінки, фахівці юстиції надали їй консультацію, порадили оформити прописку у Білопіллі, роз’яснили як все потрібно зробити в такій ситуації. Прислухаючись до порад юристів, жінка прописалася у Білопіллі і ось уже у відділі реєстрації актів цивільного стану отримала свідоцтво про народження свого сина та оформлені документи на реєстрацію місця проживання новонародженої дитини. 
Отож, новий представник ромської громади має свої перші документи.
А юнак ромської національності, якому потрібно отримувати паспорт, звернувся за витягом із Державного реєстру актів цивільного стану про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до ч. 1 ст. 135 Сімейного Кодексу України. У відділі йому оперативно допомогли і побажали успіхів і благополуччя у дорослому самостійному житті.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь