A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Вільшанські школярі вшанували річницю визволення Недригайлівщини

Дата: 11.09.2018 14:21
Кількість переглядів: 659

В рамках тижня патріотичного виховання «Пам’ятати! Відродити! Зберегти!» в школі були проведені заходи, спрямовані на формування в школярів почуття приналежності до української нації, відчуття себе громадянином України.

Виставка квітів «Тобі, моя Вільшано, зоріти у віках» розкрила величезний творчий потенціал учнів. Яких тільки видів квітів та їх кольорових відтінків не було представлено на розсуд журі… До того ж, цього року тематика виставки дещо розширилась – до теми 75-ї річниці визволення району додали тему Революції Гідності, бойових дій на сході України та річницю загибелі наших земляків Олександра Шовтути та Сергія Грибеника. Журі було важко визначити переможців, тому кожен клас переміг в окремій номінації: «Оригінальність», «Багатство», «Національний колорит» тощо. Після виставки всі квіти урочистою ходою учнів 1-4 класів були покладені до меморіального комплексу села Вільшана.

Лінійка Пам’яті «Війна страшний лишила слід» та виховні години по класах, присвячені річниці визволення Недригайлівщини, дозволили згадати всіх учасників бойових дій на території району та вшанувати пам’ять більше 400 жителів с. Вільшана, які поклали свої голови заради порятунку рідної землі.

В рамках обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проекту «Голос крові: ми –  Українці!» 7 вересня у школі відбулося відкриття  куточка бойової слави учасників АТО (ООС), куди завітав прапорщик Державної прикордонної служби України, тато двох учнів Кульбачний Вячеслав Павлович. Саме він провів урочисте відкриття стендів, звернувся з вітальним словом до всіх присутніх. Хвилиною мовчання вшанували загиблих в зоні АТО (ООС) воїнів та солдат Другої світової війни, які віддали своє життя за незалежність України.

Учнівський та педагогічний колективи школи щиро дякують за надану спонсорську допомогу у придбанні стендів та допоміжних матеріалів корпорації «Кернел» СТОВ «Дружба-Нова» та вчительці-пенсіонерці Заїці Вірі Кузьмівні.

Вважаємо, що національно-патріотичне виховання було, є і буде основним засобом формування в учнів почуття приналежності до українського суспільства, а залучення їх до участі у суспільних справах гарантією формування власної життєвої позиції.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь