A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

На шляху до чистого довкілля

Дата: 24.09.2018 08:49
Кількість переглядів: 499

17-21 вересня в рамках тижня екологічного виховання «ЕкоШкола», за результатами участі у всеукраїнському проекті «Zero Waste School» від Благодійного фонду «Фонд Кличко» та «Coca-Cola Foundation», учні та працівники Вільшанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів взяли участь у ряді заходів: загальношкільній лінійці «Відповідальність починається з тебе», соціальній акції «Будь відповідальним! Сортуй!» та годині спілкування «Відходи – виклик сьогодення та шлях вирішення проблеми ресурсів». У школі було встановлено три баки для сортування сміття – пластику, паперу і скла. Також в рамках акції від Українського товариства охорони природи «Чиста Україна – чиста Земля» 18 вересня проведено загальношкільну толоку «Чисте подвір’я», головною метою якої було не стільки саме прибирання, а зміна відношення людей до довкілля.

Протягом всього навчального тижня учнів, вчителів та просто всіх зацікавлених навчали як правильно сортувати відходи життєдіяльності людини, тобто побутове сміття, розповіли скільки можна заробити, якщо здавати все відсортоване у пункт прийому, а головне – вказали на наслідки байдужого ставлення до проблем забруднення довкілля через аналіз захворюваності людства та тваринного світу.

Особливий наголос робився на тому, що ми – люди сільської місцевості, і якщо папір чи поліетилен ми можемо спалити (а це, до речі, дуже шкідливо!), харчові відходи переробити на добриво для присадибних ділянок, то скло, ганчір’я, пляшки – викидаємо на стихійні сміттєзвалища, бо вивезення відходів хоч і відбувається, та все ж не так часто як нам потрібно. А їх, тобто сміттєзвалищ, у нас у районі багато.

Та чомусь говорити про це вголос зовсім не прийнято… Напевно тому, що кожен з нас і сам частково винен у такій катастрофічній екологічній ситуації.

Розпочинати якісь нові ініціативи завжди важко; найбільша проблема навіть не у відсутності баків для сортування чи віддаленості пункту прийому вторсировини (для тих, хто не знає, – він таки у нас в районі є), а в апатії населення до такої виховної роботи та суспільнокорисної  праці. Сподіваємось, що наші намагання щось змінити, знайдуть своїх однодумців. Адже ми ВЖЕ вчимось щоденно дбати про навколишнє середовище та відповідати за місце, де народились, живемо та працюємо.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь