A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

СТРАХ КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗМУШУЄ ПЛАТИТИ АЛІМЕНТИ

Дата: 31.10.2018 15:08
Кількість переглядів: 436

На Буринщині батько Іван протягом двох років накопичував заборгованість перед своєю дитиною, а тепер завдяки обмежувальним постановам, передбаченим законом #ЧужихДітейНеБуває, він вимушений був сплатити більше 25 тисяч гривень аліментів та фінансові санкції у розмірі 30% від суми боргу, а також 10% виконавчого збору.

У Білопільському районі єдиним впливом на батька Віталія, небажаючого платити аліменти, стало відкриття кримінального провадження за злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дитини. Злякавшись кримінальної відповідальності, він сплатив 30 тисяч гривень аліментної заборгованості. Проте за ним ще залишається заборгованість зі сплати аліментів у розмірі близько 10 тисяч гривень та зі сплати фінансових санкцій у розмірі 50% від суми боргу, які наразі перебувають на виконанні в органах юстиції.

Сумчанин Олександр не переймався тим, що його син потребує уваги, піклування та підтримки, як моральної так і фінансової, отож заборгованість перед дитиною сягнула 33 тисяч гривень. Державним виконавцем застосовано заходи примусового впливу, які не дозволили боржнику перетнути кордон, що й змусило батька сплатити борг перед своїм сином навіть на місяць наперед.

Міністерство юстиції України, маючи такий інструмент впливу як закон #ЧужихДітейНеБуває, стимулює батьків відповідальніше ставитися до виконання своїх батьківських обов’язків та надавати дітям необхідну увагу і турботу хоча б у вигляді належних їм аліментів.

Загалом з початку року на користь дітей Сумщини стягнуто понад 102 мільйони гривень.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь