A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ПО 3 ТИСЯЧАМ ВИКОНАВЧИХ ПРОВАДЖЕНЬ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ПО АЛІМЕНТАХ ПОГАШЕНА ПОВНІСТЮ

Дата: 28.11.2018 12:19
Кількість переглядів: 403

По 3 тисячам виконавчих проваджень про стягнення аліментів, заборгованість погашена в повному обсязі,  а це – 50 % від усіх документів цієї категорії, що мають заборгованість.

Помітне зростання показників роботи свідчить про те, що державна виконавча служба стала відкритішою та ефективнішою. Завдяки оновленому законодавству у сфері захисту прав дітей державним виконавцям юстиції Сумщини вдалося стягнути понад 115 мільйонів гривень.

«Прийняття ІІ пакету Закону #ЧужихДітейНеБуває дозволило разом з заборгованістю по аліментам стягнути ще й 360 тисяч гривень штрафів. Мова йде про додаткові фінансові стягнення для неплатників у розмірі від 20 % до 50 % від суми боргу, в залежності від строку заборгованості, - зазначає керівник обласної юстиції Ірина Свистун. - Своєчасні зміни змусили 1600 неплатників разом з боргами відрахувати на користь дітей зі своїх кишень ще й фінансові санкції».

За високими цифрами – реальні успішні історії, якими ми ділилися з жителями Сумщини: резонансні суми стягнень, коли одноразово батьки сплачували 100-тисячні борги, реально злякавшись обмежень на право користування автомобілем чи виїзду за кордон. Найганебніше в таких ситуаціях, коли, маючи борги перед власними дітьми, батьки спокійно планували відпустки за кордоном… Проте сила закону зупиняла їх в аеропортах, на прикордонних пунктах пропуску – і це справедливо.

Захист прав дітей на своєчасне отримання аліментів, коли держава робить все для того, щоб подбати про своїх маленьких громадян і доводить #ЧужихДітейНеБуває, – це пріоритет в роботі органів юстиції у час, коли ми утверджуємо пріоритети права.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь