Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ РАЗОМ ІЗ ЖІНОЧОЮ ГРОМАДСЬКІСТЮ ОБГОВОРИЛИ ТЕМУ ПРОТИДІЇ НАСИЛЬСТВУ

Дата: 13.12.2018 09:44
Кількість переглядів: 406

Активні, впевнені, цілеспрямовані і амбітні жінки-однодумці зібралися за круглим столом в управлінні юстиції Сумщини в рамках Всеукраїнського тижня права, щоб обговорити гострі проблеми сучасності, серед яких і тема домашнього насильства.

«Домашнє насильство – це те, що не має права існувати в цивілізованому суспільстві і механізм протидії цьому явищу повинен бути відточений настільки, щоб жінка не мала сумнівів, що ситуація зміниться після втручання правоохоронців, правозахисників та представників громадських організацій, – наголосила керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун. – Ми повинні усвідомлювати, що особа, яка зазнала домашнього насильства не жертва. Це – особа, яка є постраждалою від домашнього насильства і яку сьогодні вже може захистити держава. З домашнім насильством не варто залишатися сам на сам. Про це необхідно заявляти голосно – саме так можна здолати цю проблему».

Доволі тривалий час в Україні ставлення до домашнього насильства залишалося суто «домашнім». Проте, нинішній, 2018 рік, став переломним у питаннях захисту прав людини – у січні набув чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Для того, щоб отримати захист, достатньо звернутися за номером телефону: 102 або ж на національну «гарячу лінію» із попередження домашнього насильства – 116-123, де спеціалісти нададуть кваліфіковану допомогу.

Тож давайте разом формувати в суспільстві нетерпиме ставлення до жорстокої поведінки. За активну суспільну позицію дякуємо громадським організаціям «Гроно калинове», «Жінки сьогодення», «ПОСТУП: освітній простір», благодійній організації «Позитивні жінки», відділенню «Клініка дружня до молоді» КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», а також працівникам Нацполіції.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь