A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ЗА РІК – 135 МІЛЬЙОНІВ АЛІМЕНТІВ

Дата: 28.12.2018 13:34
Кількість переглядів: 385

Майже 135 мільйонів гривень аліментів було стягнуто за 2018 рік на користь дітей Сумщини завдяки посиленню відповідальності, яка передбачена ініційованим Міністерством юстиції України законом #ЧужихДітейНеБуває, що більше ніж вдвічі перевищує минулорічні показники.

Приклади таких стягненьможна наводити безкінечно. Так, за рахунок утримання державними виконавцями коштів від здачі батьками в оренду земельних паїв, діти з Путивльського району отримали аліменти у розмірі 3 та 7 тисяч гривень.

Мешканець міста Тростянець Руслан понад 3 місяці не платив аліменти двом своїм синам та заборгував 15 тисяч гривень. Отримавши постанови державного виконавця про арешт коштів та майна та дізнавшись про обмеження передбачені законом #ЧужихДітейНеБуває, які на нього чекають, він негайно знайшов кошти та погасив заборгованість зі сплати аліментів, чим порадував своїх діточок.

Постанови про обмеження у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю, полювання, а також постанови про арешт майна та коштів змусили батька з Лебединського району сплатити своєму сину Антону 26 тисяч гривень аліментів.

Донька Анастасія з Ямпільського району теж завдяки чотирьом постановам про обмеження та про накладення арешту на майно та рахунки боржника отримала від свого батька майже 32 тисячі гривень аліментів.

У Білопільському районі державним виконавцем довелося скласти протокол про адміністративне правопорушення в порядку статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, винести постанови про обмеження прав боржника та про арешт майна та коштів для того, щоб батько сплатив своїй дитині 47 тисяч гривень заборгованих аліментів.

Таким чином, протягом року юстицією Сумщини належним чином забезпечувалися права найменших громадян, проте багато роботи ще попереду, оскільки реалізація закону #ЧужихДітейНеБуває тільки набирає обертів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь