A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ПРИХОВАНЕ ОПИСАНЕ МАЙНО ЯК ПРИВІД ДОДАТКОВОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

Дата: 03.01.2019 12:59
Кількість переглядів: 389

Щоб не віддавати борг, боржники часто вдаються до різних витівок аж до приховування майна. Однак державним виконавцям це не стане на заваді.

                Так, в Глухівському районі батько і аліменти добровільно сплачувати не бажав, і з майном розлучатися не поспішав. Навіть після того, як майно було описано державними виконавцями та реалізовано за допомогою системи електронних торгів арештованим майном СЕТАМ, неплатник його приховав, сподіваючись користуватися ним і надалі. Керуючись вимогами законодавства, спеціалістами органів юстиції було направлено до поліції повідомлення про такі незаконні дії щодо майна. Згідно вироку суду боржника було визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 388 Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 3 тисячі 400 гривень. Тож батько за його хитрість, окрім заборгованості по аліментам, здобув собі ще й кримінальну відповідальність та заборгованість зі сплати штрафу.

Схожа доля спіткала ще одну жительку Глухівщини. Вона була винна колишньому чоловіку 40 тисяч гривень, але вперто відмовлялася повернути борг.Окрім того,ще й не хотіла віддавати майно, яке вже було описано та реалізовано. Після повідомлення державним виконавцем Глухівського відділу поліції про незаконні дії щодо майна, боржницею, з метою усунення проблем, які виникли в результаті заходів примусового виконання рішення, було в повному обсязі сплачено суму боргу, а також виконавчий збір та витрати виконавчого провадження.

Тож державні виконавці в котрий раз доводять, що від відповідальності сховатися не вдасться і заборгованість так чи інакше доведеться віддавати. А вже чи піддавати себе кримінальній відповідальності чи ні,вирішувати самим боржникам.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь