A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ПОНАД 136 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ НА КОРИСТЬ ДІТЕЙ СУМЩИНИ

Дата: 10.01.2019 08:32
Кількість переглядів: 432

На сьогодні, вже понад 136 мільйонів гривень аліментів отримали діти Сумщини завдяки ініційованому Міністерством юстиції України закону #ЧужихДітейНеБуває. Історії стягнень та перерахувань державними виконавцями коштів найрізноманітніші.

Так, в Недригайлівському районі після того, як у батька сім років назад в новорічну ніч з’явилася донька Каріна, він більше її не бачив і ніякої підтримки їй не надавав.

Про дитину згадати допомогли державні виконавці,які встановивши, що батьком було оформлено право власності на земельну ділянку та передано її в оренду,винесли постанову про стягнення коштів з доходу боржника. Таким чином, дівчинка на день народження отримала більше семи з половиною тисяч гривень.

Так само і в Буринському районі кошти для доньки у розмірі 13 тисяч гривень були стягнуті державними виконавцями за рахунок оренди земельного паю боржника зі сплати аліментів.

В Білопільському районі батько заборгував синові, який знаходиться в дитячому будинку-інтернаті 10 тисяч гривень, оскільки сплачував аліменти не в повному обсязі. З метою погашення заборгованості державним виконавцем було внесено дані неплатника до Єдиного реєстру боржників, який є загальнодоступним та знаходиться на сайті Міністерства юстиції України за посиланням - https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors, накладено арешти на рахунки в банківських установах та нерухоме майно. З метою усунення подальших проблем для себе, батько в повному обсязі погасив заборгованість.

Дізнавшись про тимчасові обмеження, передбачені Законом України #ЧужихДітейНеБуває, які чекають на неналежних платників аліментів та побоюючись, що вони стануть на заваді полюванню з друзями, сумчанин сплатив своїй доньці Вероніці 15 тисяч гривень заборгованих аліментів.

Відтак санкції, передбачені Законом України #ЧужихДітейНеБуває, неабияк заважають батькам жити колишнім життям та нехтувати своїми батьківськими обов’язками, відтепер вони змушені сплачувати аліменти своїм дітям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь