Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Соборній Україні – слава, нині і повік

Дата: 22.01.2019 15:57
Кількість переглядів: 458

Дорога громадо! В ці січневі дні весь український народ відзначає День Соборності - проголошення  Акт Злуки українських земель в Єдину Українську Соборну державу. 22 січня 1919 року у Києві під золотими куполами святої Софії відбулося підписання Акту Злуки – воз’єднання українських земель. Того далекого зимового дня з доброї волі Західно української Народної Республіки вперше в нашій історії воєдино злилися століттями відірвані одна від одної частини великої України – Західна та Східна.

День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України.  Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом.

В знак шани та об’єднання   у Вільшанському сільському будинку культури  22 січня працівники клубного закладу провели  тематичний вечір  «Будь в віках, щаслива Україно»присвячений Дню  Соборності України. Ведучі заходу Ломейко Л.М. та Таран Т.І. розповіли присутнім про нероздільність нашої держави та єдність українського народу – народу з кращими традиціями поетичної та працелюбної української нації. Завідуюча Вільшанською бібліотекою Канівець В.М. ознайомила з книжковою виставкою «Соборна Україна:історія,факти».Українські пісні народного аматорського фольклорного колективу«Журавка» прикрасили свято.

Чергове святкування Дня Соборності – це не лише важливе національне свято, але й зручний привід для того, щоб ще раз осмислити пройдений нашим народом шлях до державності, щоб зробити правильні висновки та взяти все цінне з повчального історичного досвіду.

Хвилиною мовчання громада віддала шану загиблим за рідну країну у різні часи.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь