A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

МАТЕРЯМ ПРО БАТЬКІВСЬКІ ОБОВ’ЯЗКИ НАГАДУЄ СИЛА ЗАКОНУ

Дата: 30.01.2019 15:12
Кількість переглядів: 408

В роботі державних виконавців трапляються різні випадки. Часто-густо доводиться стягувати аліменти з матерів.

Так, мешканка села Боромля Тростянецького району не мала бажання піклуватися про свою дитину та заборгувала зі сплати аліментів 12 тисяч гривень. Перспектива арешту майна та коштів не дуже її лякала, адже вона офіційно не мала «за душею» нічого. При цьому жінка регулярно бувала за кордоном і встановлення державним виконавцем тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України не входило до її планів. Саме бажання виїхати за кордон змусило матір негайно сплатила заборгованість на утримання доньки.

Схожа ситуація склалася і в Глухівському районі, де мати не сплачувала аліменти доньці більше року, внаслідок чого заборгувала 31 тисячу гривень. З метою погашення заборгованості державним виконавцем було внесено боржницю до Єдиного реєстру боржників аліментів, накладено арешти на все рухоме та нерухоме майно, а також винесені постанови про встановлення тимчасових обмежень. До всього додався ще й штраф у розмірі 20 % від суми заборгованості, а це більше 6 тисяч гривень та 3 тисячі гривень виконавчого збору. Неплатниці не залишилося нічого іншого, як сплатити заборговане власній дитині.

Санкції, передбачені законом #ЧужихДітейНеБуває, дошкуляють неплатникам аліментів та не дозволяють їм спокійно жити, забуваючи про власних дітей.

Загалом з початку року на користь дітей Сумщини вже стягнуто більше 8 мільйонів гривень аліментів. Нагадуємо, що за 2018 рік 17 тисяч дітей отримали 136 мільйонів гривень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь