A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ЧАСТО АРЕШТОВАНИЙ АВТОМОБІЛЬ СТАЄ ПІДСТАВОЮ ДЛЯ СПЛАТИ АЛІМЕНТІВ

Дата: 18.02.2019 15:31
Кількість переглядів: 382

З початку 2019 року на користь дітей Сумщини, завдяки дії закону #ЧужихДітейНеБуває, стягнуто вже більше 16 мільйонів гривень.

В Ямпільському районі, у батька який заборгував своєму синові Артему 14 тисяч гривень аліментів, патрульною поліцією були вилучені водійські посвідчення, так як щодо нього було винесено обмеження у праві керування транспортним засобом. Саме це й змусило батька сплатити синові вказану суму заборгованості.

Батько з Буринщини  теж заборгував своїй дочці Катерині 14 тисяч гривень аліментів. До боржника були застосовані 4 обмежувальні постанови та нараховані штрафні санкції за несплату аліментів понад рік у розмірі 20 % від суми боргу, що становить майже 3 тисячі гривень. Вказані дії державного виконавця призвели до позитивного результату – боржник сплатив борг, штраф та виконавчий збір.

На Кролевеччині донька Анастасія отримала від свого батька майже 30 тисяч гривень аліментів. Такий вчинок рідної людини був спричинений рядом проведених державним виконавцем дій таких, як внесення відомостей про боржника до Єдиного реєстру боржників аліментів, винесення постанов про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання та накладення арешту на все майно боржника.

Ще один випадок, де саме автомобіль став рушійною силою для сплати батьком аліментів, трапився в місті Суми. Чоловік спокійно жив, не знаючи проблем, доки одного дня не довідався, що на його майно та кошти накладено арешт. З’явившись до відділу державної виконавчої служби він дізнався, що його борг по аліментам вже сягнув 43 тисяч гривень та про застосування до нього стягнень, передбачених законом #ЧужихДітейНеБуває. Державний виконавець, скориставшись можливістю,  описав та арештував автомобіль, на якому батько-боржник з’явився до відділу, що спонукало останнього до рішучих дій. Під страхом розлуки з дорогою для нього річчю, чоловік знайшов та сплатив весь борг у повному обсязі, разом зі штрафом майже 22 тисячі гривень  та виконавчим збором більше 4 тисяч гривень.

           Закон #ЧужихДітейНеБуває продовжує стояти на сторожі прав та законних інтересів дітей, батьки яких живуть своїми повсякденними справами не переймаючись обов’язком утримувати та піклуватися про власних дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь