A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

РЕЗОНАНСНА ТЕМА БУЛІНГУ НА СЕМІНАРІ З ФАХІВЦЯМИ ІЗ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ

Дата: 04.03.2019 10:06
Кількість переглядів: 346

Фахівці юстиції, зарекомендувавши свою роботу, розгорнуту в рамках кампанії по протидії булінгу, ініційовану Мінюстом України в межах загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», регулярно отримують запрошення до участі у заходах із зазначеної теми.

На цей раз працівники обласної юстиції долучилися до участі у семінарі «Роль фахівців із соціальної роботи у протидії та запобіганні домашньому та гендерно зумовленому насильству», який організував Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Так, під час заходу правники розповіли працівникам центрів та об’єднаних територіальних громад про ситуацію, яка склалась в Україні серед підлітків, щодо поширення ганебного явища цькування. Присутні були ознайомлені з типовими ознаками булінгу, його видами та відповідальністю, яка передбачена діючим законодавством. Фахівці юстиції наголосили, що від цькування можуть страждати як школярі, так і дорослі – викладачі, технічні працівники та інший персонал навчальних закладів.

Тож, відповідно до ЗаконуУкраїни «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)», яким закріплено відповідальність за вчинення булінгу, за цькування неповнолітньої чи малолітньої особи на булера накладається штраф від 850 до 1700 гривень або громадські роботи від 20 до 40 годин.Якщо ж булінг вчинить дитина у віці до 16 років – відповідатимуть його батьки або особи, що їх заміняють. До них будуть застосовані штрафні санкції від 850 до 1700 гривень або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Варто зазначити, що тема булінгу є й досі резонансною та як наслідок –викликає жваве обговорення, тому і під час цього семінару слухачі активно задавали працівникам обласної юстиції питання, до речі,деякі були викликані реальними ситуаціями із життя.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь