A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Герої не вмирають

Дата: 22.03.2019 13:30
Кількість переглядів: 483

 Герої не вмирають… Вони живуть вічно… Здається ці слова знає кожен із нас ще з дитинства. Хто б міг подумати, що і в сучасному цивілізованому світі нашим молодим хлопцям доведеться боротися за волю та незалежність своєї Батьківщини.
Одним із таких був наш земляк, уродженець села Деркачівка,, Недригайлівського району, Сумської області  Євген Керечанин, якому було тільки 20 років. Євген загинув  18 березня близько 10 години ранку поблизу населеного пункту хутір Свободний Попаснянського району Луганської області в результаті смертельного кульового поранення, нанесеного снайпером.Перебуваючи на спостережному посту, солдат Євген Керечанин відкрив вогонь з кулемета. Точними пострілами  він змусив противника зупинитися і відступити. У той же час, під прикриттям кулемета діяв  ворожий снайпер, в результаті стрілянини якого Євген отримав поранення, несумісні з життям. За проявлену мужність солдат Євген Керечанин представлений до нагородження  посмертно.

21 березня 2019 року  Недригайлівщина прощалася із загиблим воїном-земляком Євгеном Керечанином. Поховання воїна-героя відбулося в с. Деркачівка. В селі,   в якому пройшли його дитячі і юнацькі роки, де він закінчив школу та звідки пішов у широкий життєвий шлях.

Цього дня на подвір’ї,  де Євген раніше проживав,  зібралися сотні   людей: рідних, близьких, друзів, знайомих, односельців і зовсім не знайомих йому,   які прийшли щоб провести в останній шлях  славного воїна,  який на олтар перемоги над підступним та оскаженілим ворогом  віддав своє життя. Були тут і військовослужбовці,  які прибули, щоб віддати пошану  своєму бойовому побратиму. Щирі співчуття рідним та близьким загиблого у зв’язку з трагічною та непоправимою втратою висловили голова Недригайлівської районної державної адміністрації Панченко С. М.,  Вільшанський сільський голова Мельніков М.В.,в.о.Деркачівського старостиського округу Дяченко Ю.В.,в.о. Недригайлівського РВК Линець О.М., завідуюча Деркачівської філії Вільшанської ЗОШ І-ІІI ступенів Кущ О.І.

Духовну панахиду відправив настоятель, протоієрей Архангело-Михайлівського храму села Вільшана, благочиний Недригайлівського округу протоієрей Анатолій.

Похоронили Євгена Киричанина з військовими почестями на сільському кладовищі у рідному селі. Завжди боляче коли країна втрачає своїх кращих   синів.

Євген Керечанин назавжди для нас залишиться  прикладом мужності та самовідданості.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь