A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

АЛІМЕНТИ АБО ОБМЕЖЕННЯ: ЩО ОБИРАЮТЬ БАТЬКИ?

Дата: 01.04.2019 16:26
Кількість переглядів: 318

Держава не припиняєконтролювати неплатників аліментів шляхом невідворотності наслідків за несплату коштів дітям. Наразі, якщо один із батьків ухиляється від виплат та має наявну заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, державний виконавець виносить вмотивовані постанови: 1) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі; 2) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі; 3) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі; 4) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі.

А також, якщо батько несплачує аліменти протягом року – до основної суми додається ще 20% штрафу. За два роки – 30%. Якщо три і більше років – сума зросте на 50%.

На Охтирщині один з таких татусів,  вирішив особисто перевірити дію таких обмежень, не сплачуючи аліменти своїй дитині більше двох років та накопичивши заборгованість у розмірі більше 17 тисяч гривень.Коли батько вирішив виїхати за межі країни, його на кордоні чекав «сюрприз» у вигляді обмеження у праві виїзду за межі країни.

Витративши кошти на проїзд, боржник з’явився до свого виконавця та сплатив накопичену суму боргу зі сплати аліментів та 30 % штрафу у розмірі чотирьох з половиною тисяч гривень.

Юстиція Сумщини закликає батьків, не випробовувати на собі дію закону #ЧужихДітейНебуває та платити аліменти дітям вчасно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь