A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ЗВЕСТИ НАНІВЕЦЬ ТАКЕ ГАНЕБНЕ ЯВИЩЕ ЯК БУЛІНГ МОЖНА ТІЛЬКИ ВІДКРИТО ГОВОРЯЧИ ПРО ЦЬКУВАННЯ

Дата: 11.04.2019 15:36
Кількість переглядів: 345

Тема булінгу роками в Україні була «під вартою». Завдяки ініційованому Мінюстом відповідного законув державі чи не вперше заговорили голосно й відверто про цю проблему.

Так, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», який навчає громадян користуватися своїми правами та захищати їх у разі порушення, правники, реалізуючи кампанію #СтопБулінг, проводять колосальну роботу в цьому напрямку. Задля обізнаності підростаючого покоління щодо протидії такому ганебному явищу як цькування,юристивідправились до Сумської спеціалізованої школи № 17, де провели цикл заходів з зазначеної теми.

Для учнів 5-8 класів фахівці юстиції, враховуючи вікові особливості дітей, проводили різні види діяльності, направлені на засвоєння поняття булінгу, його видів та протидії цькуванню. У тому  числі, школярі переглянули інформаційні відеоролики, з яких дізналися, що така ганебна поведінка це не просто пустощі чи грубість, а особлива форма взаємин, яка з часом переростає в насильство. До речі, якщо булінгвчинить дитина у віці до 16 років – відповідатимуть її батьки чи особи, що їх заміняють. До них будуть застосовані штраф від 850 до 1700 гривень або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин. 

Також спеціалісти наголоси, що детально з інформацією щодо протидії цькуванню можна ознайомитись на сайті «Я МАЮ ПРАВО!» (за посиланням – http://pravo.minjust.gov.ua).

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь