A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Стежками Чорнобильського лиха

Дата: 26.04.2019 10:48
Кількість переглядів: 407

26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства -  вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. І через 33 роки цей день змушує задуматися про можливі наслідки діяльності людини. Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.Цій темі були  присвячені різноманітні заходи, які пройшли в бібліотеках  Вільшанської сільської ради.

Козельненська сільська бібліотека, бібліотекар Сокрута М.В. провела годину пам’яті під назвою «Відлуння чорнобильських дзвонів» на яку було запрошено учасника ліквідації aвapiї на Чорнобильськiй АЕС Прокопченка І.М.який поділився своїми спогадами про тривожні для України дні. Він розповів про те, як горе об`єднало людей і як всі вони з гідністю та честю виконали свій громадський обов`язок. 

Цікаву форму роботи використала Тимченківська сільська бібліотека, бібліотекар Кульбачна О.М  підготувала  інформаційну вітрину«Гірчить Чорнобиль крізь роки». Роздруковані, наглядні матеріали, іноді краще і не розкриють тему, в цьому переконалися учні  для яких Олена Миколаївна  провела відповідну тематичну бесіду.

Канівець Віра Миколаївна бібліотекар Вільшанської сільської бібліотеки організувала  книжкову  виставку «Попіл Чорнобиля в наших серцях» на якій розміщені документальні і художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії.

    Бібліотекар Носаль Оксана Михайлівна провела для  читачів  Зеленківської сільської  бібліотеки інформаційну бесіду «Той «чорний» квітень не забути нам на вік». Бібліотекар розповіла про трагічні події атомного лиха,присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

 До   33-ї  річниці жахливої трагедії на ЧАЕС  в Великобудківській бібліотеці бібліотекарем Матяш Л.М. організовано книжкову виставку «Той чорний квітень не забути нам навік». Користувачі мали змогу ще раз перегорнути сторінки  страшної трагедії 1986 року.

Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'я нітиме чорним вогнищем скорботи. У ході організованих бібліотеками заходів було привернуто увагу громадськості до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати дії радіації, наших співвітчизників і жителів інших держав. Серед них і ті, хто захистив світ від страшної біди ціною свого здоров'я, а інколи й життя.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь