A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Золотий дзвін Великодній

Дата: 02.05.2019 09:40
Кількість переглядів: 412

Срібні голоси церковних дзвонів сповістили світу про урочисту подію Воскресіння Христового. Протягом 40 днів лунатимуть  щирі вітання: «Христос Воскрес!» - «Воістину Воскрес!».

В  пасхальний тиждень працівники бібліотек Вільшанської сільської ради проводили заходи, пов’язані з важливими символами Великодня. Це, насамперед, обрядовий розпис яєць, який пройшов у Комишанській сільській бібліотеці під назвою «Чудо, чудо всіх чудес істинно Христос Воскрес», бібліотекар Сеньків М.І. провела майстер  клас з розпису Пасхального яйця,

Спочатку діти ознайомилися з історією та традиціями святкування Великодня в Україні, а потім, завзято взялися створювати свої маленькі шедеври.

 

В Козельненській та Тимченківській сільських бібліотеках пройшла літературна година «Як Великдень на дворі так і писанка на столі», де учні дізнались про історію свята, його підготовку, писанки і Пасхальний стіл. А також  переглянули  ілюстративну виставку «Великодні мотиви».

 

З нагоди свята Христового Воскресіння в Великобудківській сільській бібліотеці користувачам запропоновано переглянути виставку-свято «Свята Пасха йде до хати». Тут представлено книги, які висвітлюють національні особливості українського свята – Пасхи .

 

Намагаючись зберегти традицію писанкарства і передати її наступним поколінням, завідуюча Деркачівською сільською бібліотекою Марченко Тетяна Григорівна провела годину народознавства «Світле свято – Воскресіння» де розповіла про історію виникнення мистецтва розпису та фарбування яєць. Діти із задоволенням і фантазією розфарбовували яйця, з цікавістю і старанністю наслідували поради бібліотекаря. 
Ритуал
пройшов цікаво та енергійно, в дітей вийшли чудові обереги..
 Коли береш
писанку у руки, розумієш: це справжнє маленьке диво! І мимоволі поринаєш у далеке минуле українського народу. 

 

В Україні свято Пасхи шанують і люблять. Гарний настрій, надія на краще, побажання добра і любові переповнюють всіх у цей день. 

 

       Чудо, чудо всіх чудес, істинно Христос Воскрес!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь