Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ОБМЕЖУВАЛЬНІ ПОСТАНОВИ ДОПОМАГАЮТЬ У СТЯГНЕННІ 78 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Дата: 23.05.2019 08:57
Кількість переглядів: 369

З часу, коли запрацював закон #ЧужихДітейНеБуває, ефективними інструментами є обмежувальні постанови.

У Шостці батько накопичив перед своєю дитиною борг майже 49 тисяч гривень. І тільки обмежувальні постанови, винесені державним виконавцем, вплинули на батька. А загалом «забудькуватість» щодо батьківського обов’язку обійшлася ще й у додаткові кошти – оскільки аліменти не сплачувалися більше 3 років, додатково на користь дитини сплачено майже 24 тисячі гривень, а також виконавчий збір – 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, що другим пакетом закону #ЧужихДітейНеБуває додатково застосовуються штрафні санкції: якщо у платника аліментів виникає заборгованість в сукупному розмірі більша, ніж сума відповідних платежів за 1 рік, то на таку особу накладатиметься штраф в розмірі 20% від заборгованої суми. Якщо ж заборгована сума перевищуватиме в сукупному розмірі суму відповідних платежів за 2 роки, то в такому випадку штраф збільшуватиметься і відповідно становитиме вже 30% відповідно. У випадку заборгованості на суму платежів за 3 роки штраф зросте до 50% від суми боргу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь