A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

МАЙБУТНІМ ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ – ПРО ПРОТИДІЮ БУЛІНГУ

Дата: 27.05.2019 09:04
Кількість переглядів: 366

Впроваджуючи загальнонаціональній правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», фахівці юстиції Сумщини окремим напрямком в роботі виділяють протидію булінгу. Заходи, присвячені зазначеній темі, охоплюють дітей молодшого, середнього та старшого віку. 
Так, правники відвідали майбутніх захисників України – вихованців Кадетського корпусу імені Харитоненка, де провели для учнів 8-9 класів інформаційний захід. Під час уроку розповідали про поняття булінгу, види цькувань та протидію ганебному явищу. Особливу увагу фахівці приділили відповідальності за вчинення булінгу. До речі, відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу», за цькування неповнолітньої чи малолітньої особи на булера (той хто вчинив насильство) накладається штраф від 850 до 1700 гривень або громадські роботи від 20 до 40 годин. Якщо ж булінг вчинить дитина у віці до 16 років – відповідатимуть його батьки або особи, що їх заміняють. До них будуть застосовані штрафні санкції від 850 до 1700 гривень або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.
На завершенні правового уроку спеціалісти юстиції показали присутнім відеоролики щодо протидії булінгу. Закріпивши оновлені знання переглядом сюжетів, кадети мали змогу поспілкуватися з правниками віч-на-віч.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь