A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Вітаємо переможців!

Дата: 29.05.2019 13:11
Кількість переглядів: 341

Відповідно до пункту 148 Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів із дітьми та учнівською молоддю на 2019 рік та Положення про Всеукраїнську краєзнавчу акцію учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби»,  26 - 29  березня ц.р. в Українському державному центрі національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді проведений ІІ тур конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт у рамках Всеукраїнської краєзнавчої акції «Українська революція: 100 років надії і боротьби».

Для участі у ІІ  турі конкурсу  подано  97 краєзнавчо-дослідницьких робіт за різними   змістовними  напрямами. Переможцями визнано авторів 48 досліджень, серед яких є учениця 9 класу Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів  Колодяжна Вікторія, що посіла  ІІІ місце у номінації «Дисидентський рух опору комуністичному тоталітарному режимові». Разом зі своїм науковим керівником, учителем історії Бабенко В.Д., презентували дослідницьку роботу «Михайло Осадчий – поет, прозаїк, дисидент, полум’яний український патріот». Предметом дослідження краєзнавцями було обрано участь вихідця з Курманів М. Осадчого в дисидентському русі. На прикладі життєвого шляху земляка були спроектовані  особливості формування національно свідомого громадянина держави, для якого поняття «свобода», «незалежність», «Вкраїна» допомагали виживати в неволі, надихали  до літературної праці.

Зібрані й презентовані матеріали засвідчують  практичну значущість для збереження історичної пам’яті українського народу, формування активної громадянської позиції підростаючих поколінь українців.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь