A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

1 МІЛЬЙОН 120 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ШТРАФІВ СТЯГНУТО НА КОРИСТЬ ДІТЕЙ

Дата: 29.05.2019 14:30
Кількість переглядів: 352

На користь дітей Сумщини з початку 2019 року було стягнуто понад 1 120 000 гривень штрафів, які застосовуються до боржників по аліментах як додаткові фінансові санкції.

Вперше в Україні завдяки ініційованому Міністерством юстиції України пакету законів #ЧужихДітейНеБуває діти отримують додаткові кошти, якщо їхні батьки сплачують аліменти не вчасно.

«Однією з дієвих новацій законодавства, що посилює захист прав дітей та запровадження інституту відповідального батьківства, стало впровадження додаткових штрафних санкцій за заборгованість з аліментів понад 1 рік. Ці штрафи направляються безпосередньо дітям і є своєрідною компенсацією за несвоєчасне отримання ними коштів, – зазначає керівник обласної юстиції Сумщини Ірина Свистун. – На Сумщині з початку 2019 року окрім 61 мільйона гривень аліментів, завдяки застосуванню таких додаткових фінансових санкцій з боржників діти отримали 1 120 000 гривень».

Очільник юстиції додала, що якщо у платника аліментів виникає заборгованість у сукупному розмірі більше, ніж сума відповідних платежів за 1 рік, то на таку особу накладається штраф у розмірі 20% від заборгованої суми. Якщо ж заборгована сума перевищує в сукупному розмірі суму відповідних платежів за 2 роки, то в такому випадку штраф збільшується і відповідно становить вже 30%. У випадку заборгованості на суму платежів за 3 роки штраф зростає до 50% від суми боргу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь