A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

АЛІМЕНТНІ ОБОВ`ЯЗКИ НЕ «РОЗЧИНЯЮТЬСЯ» У ПРОСТОРІ І НЕ ЗНИКАЮТЬ З ЧАСОМ

Дата: 31.05.2019 10:34
Кількість переглядів: 314

Юстиція Сумщини продовжує захищати права дітей на вчасне і повне отримання аліментів. У всіх відділах державної виконавчої служби аліментні провадження перебувають у центрі уваги. Наприклад, по Глухівському району з початку року стягнуто 4 мільйони гривень на користь дітей. 
Закон #ЧужихДітейНеБуває працює, і виключень бути не може, батьківські обов’язки не зникають з часом і не відкладаються в архів.
На Глухівщині батько заборгував дитині за тривалий час майже 32 тисячі гривень аліментів. Обмежувальні постанови, застосовані держвиконавцями доповнилися ще й штрафними санкціями у розмірі 50 відсотків від суми заборгованості – майже 16 тисяч гривень. Зрозумівши, що з часом ситуація тільки ускладнюється, батько повністю погасив заборгованість разом із чималеньким штрафом, який також пішов на користь дитини.
Нові інструменти другого пакету закону #ЧужихДітейНеБуває повинні стати нагадуванням для нерадивих батьків, що затягувати з часом – не в їхніх інтересах.
Інколи батьки, які не сплачують аліменти, думають, що борг зникне, коли дитина стане повнолітньою. Напевно, на це сподівався ще один глухівчанин, який не сплачував аліменти, внаслідок чого виникла заборгованість: на момент повноліття дитини понад 7 тисяч гривень та на період навчання – близько 10 тисяч гривень. Винесені державним виконавцем обмежувальні постанови, особливо заборона виїзду за кордон, вплинули на боржника, і він віддав належне дитині.
Нагадаємо, що згідно Сімейного кодексу аліменти стягуються до моменту повноліття та на період навчання, тому борг доведеться сплачувати, навіть якщо час минув.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь