Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ФАХІВЦІ ЮСТИЦІЇ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ СУДУ ПРОВЕЛИ «PROFESSIONAL OPENDAY»

Дата: 04.06.2019 14:27
Кількість переглядів: 405

 

Фахівці обласної юстиції в рамках взаємодії з керівництвом Зарічного районного суду в місті Суми відчинили двері установи колегам-правникам.

Під час заходу юристи суду ознайомились з роботою структури управління юстиції Сумщини та дізналися про аспекти його діяльності. Присутні були запрошенні до нового офісу європейського зразка «OpenSpace». В сучасній установі, облаштованій згідно європейських умов, працівники суду спробували себе в ролі відвідувачів та працівників. Під час неформального заходу колег цікавили різні питання, в тому числі щодо популярного проекту Мін’юсту «Шлюб за добу», процедури розірвання шлюбів безпосередньо в відділах державної реєстрації актів, а також проставлення апостилів. До речі, апостиль засвідчує справжність підпису особи під документом і автентичність відбитку печатки або штампа, яким скріплено відповідний документ.

Крім того, спеціалісти юстиції провели пізнавальну екскурсію і в Центрі виконання рішень, який працює на Сумщині з січня 2019 року.

«Реалізуючи новації Міністерства юстиції України, ми робимо черговий крок до європейського майбутнього нашої країни. Громадяни відчувають високу якість надання послуг в Центрі виконання рішень, вони активно користуються всім спектром послуг, а це: прийом і видача виконавчих документів і документів виконавчого провадження за принципом екстериторіальності в межах області, попередня перевірка документів на відповідність законодавству, надання сторонам виконавчого провадження відомостей з Автоматизованої системи виконавчого провадження в межах всієї України, а також багато іншого», – зазначилаочільниця юстиції Сумщини Ірина Свистун.

Водночас, за 4 місяці роботи спеціалісти Центру виконання рішень надали майже 5 тисяч послуг й прийняли понад 2 тисячі громадян.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь