A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ЩО ЗМУШУЄ БАТЬКІВ НА СУМЩИНІ СПЛАЧУВАТИ АЛІМЕНТИ?

Дата: 05.06.2019 14:30
Кількість переглядів: 352

Відчувати себе комусь винним завжди не приємно, особливо не приємно коли ти маєш заборгованість перед власною дитиною. Нажаль, деяких батьків це починає турбувати після закінчення всіх розумних термінів з виконання аліментних зобов’язань та коли до них застосовують обмеження, передбачені ініційованим Міністерством юстиції України пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває. Так, з початку 2019 року отримали понад 63 мільйони гривень аліментів.

Так, на Ямпільщині працівникам юстиції довелося вжити вимушених заходів до батька, який протягом тривалого часуне сплачував аліменти своїм синам та заборгував перед ними понад 28 тисяч гривень.Важелями впливу на неплатника стали накладення арешту на майно і рахунки чоловіка та застосування обмежень у правах, що передбачено чинним законодавством. Тільки дбаючи про себе він зрозумів, що потрібно дбати й про своїхдітей, та сплатив всю суму заборгованості.

Завдяки гарній репутації новел закону#ЧужихДітейНеБуває, батько з Лебединщини, який вже мав на той час заборгованість понад 22 тисячі гривень та накладений арешт на свої рахунки та майно, довідався із засобів масової інформації, що не зможе виїхати за кордон до того часу, докиповністю нерозрахується з донькою. Це змусило його повернути всю суму належних дівчинці коштів.

В Путивльському районі також мав місце схожий випадок, коли батько не бажав добровільно виконувати обов’язки, створюючи належні умови для життя своєї дитини. Результатом безвідповідальної  поведінки чоловіка стало відкриття виконавчого провадження та вчинення ряду примусових заходів, які спонукали до погашення заборгованості – 3 тисяч гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь