A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

СУМЧАНИН ЗА 70-ТИСЯЧНИЙ БОРГ ПО АЛІМЕНТАХ СПЛАТИВ ШТРАФ В РОЗМІРІ 35 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Дата: 06.06.2019 13:26
Кількість переглядів: 327

Ініційований Міністерством юстиції України закон #ЧужихДітейНеБуває не має компромісів до батьків, які ухиляються від сплати аліментів. Ефективними важелями впливучинного законодавства на злісних неплатників є фінансові санкції, а саме накладання штрафу. Так, за несплату аліментів понад 1 рік на боржника чекає штраф в розмірі 20% від суми заборгованості, понад 2 роки – 30% та більше ніж 3 роки – 50%.

Сумчанин Юрій, усвідомлюючи свій обов’язок дбати про сина, не виконував його протягом тривалого часу та накопичив борг перед хлопчиком в розмірі 70 тисяч гривень аліментів.

«Озброївшись» новелами закону #ЧужихДітейНеБуває державні виконавці наклали на майно і кошти чоловіка арешт, внесли мешканця Сум до Єдиного реєстру боржниківhttps://erb.minjust.gov.ua, а також винесли постанови про тимчасові обмеження батька в праві виїзду за кордон, користування транспортними засобами, зброєю та в праві полювання.

«Крапку в питанні несплати Микиті аліментів поклали фінансові санкції. Так, до батька хлопчика фахівці юстиції застосували штраф в розмірі 50% від суми всієї заборгованості. Таким чином боржник, усвідомлюючи, що наявність заборгованості призводить тільки до погіршення ситуації, сплатив сину 105 тисяч гривень. До цієї суми увійшли й аліменти й штраф», - розповідає очільниця юстиції Сумщини Ірина Свистун.

Отже, батькам-аліментникам варто пам’ятати, що задля уникнення небажаних додаткових витрат, треба сплачувати аліменти вчасно та добровільно.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь