A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ПРАВОВІ КОНСУЛЬТАЦІЇ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ РОМЕНСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 07.06.2019 16:53
Кількість переглядів: 377

 

Фахівці обласної юстиції спільно зі спеціалістами центру з надання безоплатної правової допомоги регулярно проводять консультації з правових питань для мешканців найвіддаленіших куточків регіону. Цього разу правники завітали до жителівРоменського району, зокрема до жителів Пустовійтівки та Бобрика. 

Під час спілкування з юристами у громадян виникали питання щодо сплати аліментів, виплат дітям війни, субсидій, а також щодо спадкування, в тому числі порядку реєстрації речових прав на нерухоме майно за спадкодавцем, обговорювали алгоритм дій у разі пропущення строку для прийняття спадщини й розподілу спадкового майна між спадкоємцями.

Крім того, мешканці Роменського району, вже обізнані в реалізаціїкампанії Міністерства юстиції України «Відповідальне батьківство», розгорнутої в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», задавали питання щодо виїзду дітей за кордон та про податкову знижку. Нагадаємо, що це сума, яка повертається державою зі сплаченого батьками податку на доходи й становить приблизно 18%. Разом з тим, проектом «Муніципальна няня» передбачено відшкодування витрат на няню для дитини до 3 років (з 1 січня 2019 року розмір компенсації становить 1626 гривень щомісяця).

З інформацією про загальнонаціональний правопросвітницький проект Мінюсту «Я МАЮ ПРАВО!» можна більш детально ознайомитися за посиланням http://pravo.minjust.gov.ua/.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь