A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РІВНОСТІ ПРАВ БАТЬКІВ НА ВИХОВАННЯ ДИТИНИ

Дата: 12.06.2019 13:08
Кількість переглядів: 328

Сучасні правові механізми розвиваються та здобувають все нові та більш ефективні форми своєї практичної реалізації. Другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, ініційований Міністерством юстиції України, вніс вагомий вклад у забезпечення чинних та відновлення порушених прав громадян. Таким прикладом є модернізаціязаконодавства,зокрема чіткого визначення норм, що регулюють відносини між батьками щодо встановлення побачення з дитиною.

З такими змінами довелося познайомитись мешканцю Конотопа, який після розлучення з дружиною був обмежений у можливості спілкуватися з дочкою. У батька, який сумлінно виконував свої обовязки перед дитиною та сплачував аліменти, увірвався терпець.Він був змушений звернутися до суду,прагнучи брати участь у її вихованні та житті.Рішенням суду, яке було направлено на виконання до органів виконавчої служби Сумщини, визначено основні критерії щодо часу, місця та способу спілкування чоловіка з донькою Еліною.

«Водночас, інноваційні зміни також внесли ряд незручностей і для того із батьків,який перешкоджаєдругому у вихованні. Наразі – це мати дівчинки. Відтепер така поведінка буде каратися відповідними нормами чинного законодавства, зокрема штрафом, тимчасовими обмеженнямиу праві керування транспортними засобами, полювання, користування зброєю та виїзду за кордон», - зазначає керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун.

Мін’юст продовжує йти назустріч відповідальним батькам, котрі заради добробуту та щастя власної дитини створюють всі необхідні умови для їх виховання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь