A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

День села в Великих Будках

Дата: 18.06.2019 08:28
Кількість переглядів: 454

"Пахне рідне село : і цвітінням лугів,
і роздоллям небес, і піснями гаїв, і полями,
де сонячне світить чоло – пахне цвітом село…".
 

Щорічно за традицією,на  святотрійці 16 червня, мешканці села Великі Будки відзначають День села. Саме в цей день з'їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей.
Свято розпочалось із розважальної програми. З ранку, біля сільського будинку культури, зібрались місцеві жителі та гості від старого до малого. Всі бажаючі мали змогу взяти участь в змаганнях, подивитись концерт за участю Сумської філармонії. Дітлахи раділи на батутах, розважалися з аніматорами, робили аквагрим.
Урочиста частина свята відбулась у приміщенні Будинку культури.
До урочистого концерту підійшли з творчістю та гумором. Готувалися серйозно. Адже таке дійство у селян буває практично раз на рік. Ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами односельчан. Згадали і тих хто народився цьогоріч в селі, і хто став на весільний рушник.
Із теплими словами до своїх односельців звернувся в.о.старости Великобудківського старостинського округу Демиденко Олексій Миколайович також на свято завітав сільський голова Вільшанської сільської ради Мельніков Михайло Віталійович, вітаючи зі святом керівники подякували тим людям, які небайдужі до проблем села та беруть активну участь у житті села, зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки до святкування. Також, побажали селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.
Окрім концерту гості та жителі села Великі Будки могли пригоститися українською стравою – кулішем. Виготовляють її селяни власноруч і по певним технологіям, які знають виключно місцеві жителі. Скуштувати цей продукт назбиралось чимало охочих.
Свято продовжувалося до пізньої ночі танцями та феєрверком.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь