A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

30 ТИСЯЧ БОРГУ ПЕРЕТВОРИЛИСЬ ДЛЯ СУМЧАНИНА В СОТНІ ГОДИН СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ

Дата: 18.06.2019 11:07
Кількість переглядів: 346

На Сумщині чоловік впродовж тривалого часу не сплачував сину аліментів, завдяки чому накопичився борг в розмірі майже 30 тисяч гривень. Питання виплати заборгованості так би й не зрушилось з місця, аби не санкції ініційованого Міністерством юстиції України закону #ЧужихДітейНеБуває, застосовані державними виконавцями.

«Несплата аліментів для 14-літнього Владислава обернулася для мешканця Лебединського району сотнями годин суспільно корисних робіт, адже чоловік не сплачував кошти дитині майже 4 роки. Так, державні виконавціподали до суду протокол про адміністративне правопорушення. Суд призначив йому 120 годин суспільно корисних робіт, які боржникуспішно відпрацював, - пояснює керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун. - Слід зазначити, що після відпрацювання боржник продовжував систематично не сплачувати аліменти, тому фахівці юстиції повторно склали протокол та направили документ до суду, де було винесено рішення про притягнення батька знову до суспільно корисних робіт».

До речі,100% коштів від відпрацювання суспільно корисних робіт йдуть в рахунок погашення аліментної заборгованості. Рішення про притягнення батьків до даного виду відповідальності за необхідністю виноситься неодноразово до моменту погашення боргу в повному обсязі. 

Таким чином новації закону #ЧужихДітейНеБуває змушують осіб, які ухиляються від підтримки своїхнащадків, дбати не тільки про власні потреби, а й про добробут підростаючого покоління.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь