A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ПРО БУЛІНГ ТА ПРАВА ДІТЕЙ: ФАХІВЦІ ЮСТИЦІЇ СУМЩИНИ ПРОВЕЛИ ДЛЯ ВИХОВАНЦІВ ТАБОРУ ПРАВОВИЙ ЗАХІД

Дата: 19.06.2019 09:09
Кількість переглядів: 322

Всі діти мають право на відпочинок – зазначає одна зістатей Конвенції ООН «Про права дітей». Забезпечення якісним та корисним відпочинком малечі є завданням дорослих. Так, з метою правової обізнаності підростаючого покоління та підвищення пізнавальної активності малечі фахівці юстиції Сумщини, впроваджуючи загальнонаціональній правопросвітницький проект Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», завітали до вихованців місцевого табору з правовим заходом.

Під час зустрічі правники наголосили присутнім на правах дітей, а саме: праві на захист, медичну допомогу, громадянство, родину, навчання та відпочинок. Завдяки тематичній мапі малеча розв’язувала нестандартні задачі по визначенню своїх прав та самостійно формулювала і характеризувала їх.

Окремою «зупинкою» правового заходу стала протидія цькуванню, адже з початком літніх канікул ця тема не зникає та, на жаль, залишається актуальною у дитячих колективах. Спеціалісти юстиції Сумщини наголосили підростаючому поколінню на недопущенні байдужості у питанніпротидії булінгу та ще раз акцентували на його ознаках, до яких відносяться:

  • систематичність (повторюваність);
  • наявність сторін – кривдник (булер), потерпілий (жертва булінгу) та спостерігачі;
  • наслідки у вигляді психічної та/або фізичної шкоди, приниження, страх, тривога, підпорядкування потерпілого інтересам кривдника, та/або спричинення соціальної ізоляції потерпілого.

По завершенню пізнавального та цікавого заходу діти отримали не тільки гарний настрій та правові знання, а й приємні подарунки від фахівців юстиції.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь