A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

До 200-річчя з дня народження Пантелеймона Куліша

Дата: 08.08.2019 14:05
Кількість переглядів: 912

7 серпня 2019 року виповнилось 200 років з дня народження видатного письменника, перекладача, історика, громадського діяча, фольклориста, однієї з основних постатей національної культури – Пантелеймона Куліша.

Враховуючи його вагомий внесок в розвиток української літератури, культурне та суспільно-політичне життя України, Верховною Радою України прийнято Постанову «Про відзначення 200-річчя з дня народження Пантелеймона Куліша» та заплановано проведення відповідних заходів.

 Бібліотеки Вільшанської сільської ради відзначали 200-річчя з дня народження Пантелеймона Олександровича Куліша. Йому, письменнику, історику, найвизначнішому інтелектуалу, учні Комишанської сільської бібліотеки присвятили  літературне  читання. Діти    читали вірші поета, обговорювали життєвий і творчий шлях письменника, знайомилися з книжковими фондами та друкованими матеріалами.

 Бібліотекар  Марченко Т.Г. деркачівської  сільської  бібліотеки провела літературну годину "Поетичне перо Пантелеймона Куліша». Присутні ознайомилися із світом героїв першого історичного роману «Чорна рада», красою та багатством матеріальної та духовної культури козацької України. Вони прилучилися до соковитої української мови, пересипаної прислів’ями та приказками, до народної пісні, що і сьогодні летить над світом, до легенд і переказів, які хвилюють своєю незвичайністю і таємничістю.

         В Великобудківській  сільській бібліотеці оформлено відкритий перегляд літератури “Пантелеймон Куліш – особистість, письменник, мислитель“. Бібліотекар Матяш Л.М. представила найкращу літературу про життя П.Куліша, а також його твори. Читачі бібліотеки  ознайомились з життєвим та творчим шляхом письменника, а перечитавши рядки історичного роману занурилися  в романтику старосвітського життя, пізнали силу глибоких і сильних почуттів.

       Бібліотекар Сокрута М.В. Козельненської сільської бібліотеки провела літературну  подорож   «Сторінками творів  Пантелеймона Куліша». Користувачі  бібліотеки  поринули у безмежний світ  поезії П.Куліша, яка гармонійно перепліталась із фактами біографії поета-борця. 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь