Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

МАЙБУТНІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ ДІЗНАЛИСЬ ПРО БУЛІНГ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ЙОГО ВЧИНЕННЯ

Дата: 05.09.2019 11:56
Кількість переглядів: 382

Військово-патріотичне виховання ліцеїстів кадетського корпусу імені І. Г. Харитоненка було доповнено правопросвітницькою бесідою з фахівцями юстиції Сумщини та працівниками поліції.

Правники ознайомили учнів із загальнонаціональним проєктом від Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» та кампаніями, що впроваджені в його рамках. Майбутні військовослужбовці дізналися про поняття булінгу, його види та ознаки. Вихованці закладу були попереджені про відповідальність, яка настає за вчинення дій, що завдають фізичних чи моральних страждань, а саме за:

  • цькування неповнолітньої чи малолітньої особи - штраф від 850 до 1700 грн або громадські роботи від 20 до 40 годин.
  • діяння, що зазначене вище, вчинені повторно протягом року або групою осіб - штраф від 1700 до 3400 грн або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.
  • булінг вчинений дитиною до 16 років – відповідатимуть його батьки або особи, що їх заміняють. До них будуть застосовані штраф від 850 до 1700 грн або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин. 
  • байдужість керівника закладу освіти та не повідомлення ним до органів Національної поліції України про відомі йому випадки цькування серед учнів, до нього буде застосоване покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн або виправних робіт до одного місяця з відрахуванням до 20 % заробітку.

Доведена інформація стане для ліцеїстів застереженням від вчинення протиправних дій та допоможе захиститися від цькувань однолітків.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь