A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

«ТЕРИТОРІЯ ВПЕВНЕНОСТІ» ВЧИЛА СУМСЬКИХ ШКОЛЯРІВ ПРОТИДІЯТИ БУЛІНГУ

Дата: 02.10.2019 13:01
Кількість переглядів: 429

Ворожнеча у шкільному колективі створює бар’єри, які заважають молодому поколінню впевнено крокувати у доросле життя. Законодавчо закріплений термін «булінг» об’єднав бійки, цькування, глузування, умисне пошкодження майна в єдину проблему, вирішити яку можливо лише спільними зусиллями.

Фахівці юстиції відвідали Сумську загальноосвітню школу № 21 та провели для учнів цікавий захід «Територія впевненості», який успішно зарекомендував себе під час Всеукраїнського тижня протидії булінгу. Правники після загальної тематичної бесіди працювали з невеликими групами дітей. Так, юристи розповіли школярам про особливу форму взаємин, яка із жартівливих пустощів або незначної грубості здатна перерости в насильство – булінг.

Дітлахи брали участь у різних іграх та вирішували вправи, котрі допомогли їм розібратися з особливостями цього ганебного явища, його ознаками та способами захисту. Спеціалісти також наголосили, що не слід підтримувати тих, хто знущається з інших, оскільки пасивна участь у цькуванні сприяє розвитку протиправних відносин у шкільному середовищі. Вчасне повідомлення про факти заподіяної шкода психічному або фізичному здоров’ю однолітків, допоможе попередити повторення небажаних наслідків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь