Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

«ТЕРИТОРІЯ ВПЕВНЕНОСТІ» ВЧИЛА СУМСЬКИХ ШКОЛЯРІВ ПРОТИДІЯТИ БУЛІНГУ

Дата: 02.10.2019 13:01
Кількість переглядів: 462

Ворожнеча у шкільному колективі створює бар’єри, які заважають молодому поколінню впевнено крокувати у доросле життя. Законодавчо закріплений термін «булінг» об’єднав бійки, цькування, глузування, умисне пошкодження майна в єдину проблему, вирішити яку можливо лише спільними зусиллями.

Фахівці юстиції відвідали Сумську загальноосвітню школу № 21 та провели для учнів цікавий захід «Територія впевненості», який успішно зарекомендував себе під час Всеукраїнського тижня протидії булінгу. Правники після загальної тематичної бесіди працювали з невеликими групами дітей. Так, юристи розповіли школярам про особливу форму взаємин, яка із жартівливих пустощів або незначної грубості здатна перерости в насильство – булінг.

Дітлахи брали участь у різних іграх та вирішували вправи, котрі допомогли їм розібратися з особливостями цього ганебного явища, його ознаками та способами захисту. Спеціалісти також наголосили, що не слід підтримувати тих, хто знущається з інших, оскільки пасивна участь у цькуванні сприяє розвитку протиправних відносин у шкільному середовищі. Вчасне повідомлення про факти заподіяної шкода психічному або фізичному здоров’ю однолітків, допоможе попередити повторення небажаних наслідків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь