A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ПРОФЕСІЯ ЮРИСТА ОЧИМА ДІТЕЙ

Дата: 08.10.2019 09:07
Кількість переглядів: 414

Древній Рим утворив перші згадки про професію юриста, яка сьогодні стала однією із найпопулярніших та найскладніших водночас. Правники виступають гарантом реалізації та дотримання будь-яких нормативно-правових актів, тим самим створюючи необхідні умови для розвитку законності та порядку в державі.

Школярі однієї із Сумських шкіл під час відвідин бібліотеки мали змогу відчути себе справжніми суддями, адвокатами та прокурорами, оскільки для них фахівці юстиції провели цікавий та неформальний захід, присвячений Дню юриста. Юні слухачі переглянули мультфільм, який показав суперечку між головними героями. Вирішити її малеча намагалась самостійно, організувавши судове засідання. Так, бажання та зацікавленість учнів допомогла їм приміряти ролі ключових учасників процесу.

Отриманні знання стали гарним доповнення до шкільної програми, а також сприяли розвитку правосвідомості у підростаючого покоління, частина якого, можливо, присвятить своє життя служінню закону.

До речі, підвищити правову обізнаність допоможе правопросвітницький проєкт Мінюсту «Я МАЮ ПРАВО!», детальніше за посиланням https://pravo.minjust.gov.ua/ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь