A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Немає народу без мови – немає народу без пісні.

Дата: 13.10.2019 09:54
Кількість переглядів: 464

Українська пісня – мелодійна,  пристрасна,  магічна,  весела,  бойова,  загадкова,  небесна і земна… Давня і сучасна – її шанують, знають і співають.

    12 жовтня у селі Слоут    Березівської ОТГ відбувся етно – фестиваль «Сіверське перевесло» на якому пройшов відкритий обласний конкурс автентичного співу "Пісенне перевесло", майстер – класи з автентичного співу та традиційних побутових танців, шоу – презентація унікальних страв за старовинними рецептами, містечко ремесел,  спортивно-ігрове дійство «Сіверська ватага», відкриття нових арт-об’єктів «Етноцентру Березівської громади».

      У конкурсній програмі взяли участь 26 аматорських колективів та окремих виконавців автентичного співу з міст Шостка, Глухів, Суми та Конотопського, Путивльського, Великописарівського, Недригайдівського, Шосткинського, Глухівського, Кролевецького, Ямпільського, Буринського, Білопільського, Роменського, Охтирського, Сумського районів.

У стінах районного будинку культури артисти забезпечили повне занурення в самобутню українську атмосферу виконавською майстерністю, репертуаром, детально підібраним вбранням. Народні співці виступали ансамблями, дуетами, тріо та сольно. По завершенні конкурсу журі визначило лауреатів І, ІІ та ІІІ ступенів.  Усі учасники фестивалю відтворили неповторну красу свого краю.
 
Гідно представили звичаї, обряди, фольклорні дійства  Недригайлівщини   художній керівник  Вільшанського СБК  Таран Т.І.,народний аматорський фольклорний колектив «Журавка» та учні Вільшанської ЗОШ І-ІІІступенів. У номінації «Сольне виконавство» нагороджена за І місце  дипломом та сувеніром з емблемою фестивалю Слоут 2019   солістка Тамара Таран, у номінації  «Гуртове виконавство» нагороджені за ІІІ місце дипломом та сувеніром з емблемою фестивалю Слоут 2019 народний аматорський фольклорний колектив «Журавка», а ще подякою за обрядове весільне дійство яке проходило в старі часи у Вільшані та співпрацю в організації та проведенні етно-проекту «Сіверське перевесло».

Родзинкою автентичного свята став яскравий дефіле-показ народного вбрання Глухівщини   та обрядовим весільним дійством. Також гості могли ознайомитись із виставкою речей побуту, які збиралися з усіх куточків області. На етно-фестивалі представлено понад 10 локацій. У заході взяли участь близько тисячі людей.

Вражень та емоцій дуже багато. Завдяки фестивалю, всі глядачі та учасники сповнилися радісних емоцій, піднесеного чарівно-святкового настрою.  А ще відбувся обмін досвідом творчої діяльності виконавців, справжнє естетичне й духовне взаємозбагачення через українську народну пісню.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь