A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

«ШЛЮБ ЗА ДОБУ» ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ: БЕЗКОШТОВНО ТА У СКОРОЧЕНІ СТРОКИ

Дата: 18.10.2019 10:11
Кількість переглядів: 367

Фахівці юстиції Сумщини, впроваджуючи правопросвітницьку кампанію Мін’юсту #ПраваЗахисників, реалізовану в рамках загальнонаціонального проєкту «Я МАЮ ПРАВО!», інформують щодо окремих можливостей для учасників Антитерористичної операції (АТО) та Операції об’єднаних сил (ООС).

У липні 2016 року відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 року №502-р запроваджено проєкт щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем.

Ініціатива Мінюсту «Шлюб за добу», яка, до речі, має великий попит серед закоханих по всій території України, на Сумщині реалізується у 4 населених пунктах: Сумах, Ромнах, Шостці та Тростянці.

Для того, щоб скористатися сервісом з реєстрації шлюбу у скорочені строки, нареченим необхідно зробити три простих кроки:

1. Обрати дату та час для проведення державної реєстрації.

2. Звернутись до організатора державної реєстрації шлюбу.

3. Укласти цивільно-правовий договір про надання послуги.

Державна реєстрація шлюбу проводиться уповноваженим працівником відділу державної реєстрації актів цивільного стану у приміщенні організатора реєстрації шлюбу у строк, визначений заявниками, у тому числі в день подання відповідної заяви.

ВАЖЛИВО! При наданні такої послуги відділами державної реєстрації актів цивільного стану Сумської області з учасників АТО/ООС плата не стягується.

Водночас зазначаємо, що військовослужбовці та учасники АТО за наявності відповідних підстав мають можливість скористатися правом, передбаченим частиною 1 статті 32 Сімейного кодексу України, - за наявності поважних причин керівником органу державної реєстрації актів цивільного стану може бути скорочений місячний строк для реєстрації шлюбу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь