Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

З Днем Соборності - Україно!

Дата: 23.01.2020 09:01
Кількість переглядів: 326

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.
В Акті злуки проголошувалося: “Однині воєдино вливаються століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України, Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили, і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина, незалежна Українська Республіка”.
В знак шани та об’єднання українських земель 22 січня 2020 року у Вільшанському сільському будинку культури відбувся святковий концерт «Єдина країна – рідна Україна». Святковий настрій та затишну атмосферу глядачам дарували: народний аматорський ансамбль народної пісні «Сузір’я», народний аматорський фольклорний колектив «Журавка», жіночий вокальний ансамбль «Любисток», чоловічий вокальний ансамбль, солісти – Валерій Таран, Ольга Шевчук, Марія Канівець, Ольга Кузьмовна Канівець, Олексій Берко. Атмосфера в залі панувала дружня та святкова.
У фойе будинку культури глядачі ознайомилися з книжковою виставкою «Будь в віках щаслива, Україно", яку представила завідуюча Вільшанської бібліотеки Канівець В.М. .
Двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь