A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

З Днем Соборності - Україно!

Дата: 23.01.2020 09:01
Кількість переглядів: 299

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.
В Акті злуки проголошувалося: “Однині воєдино вливаються століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України, Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили, і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина, незалежна Українська Республіка”.
В знак шани та об’єднання українських земель 22 січня 2020 року у Вільшанському сільському будинку культури відбувся святковий концерт «Єдина країна – рідна Україна». Святковий настрій та затишну атмосферу глядачам дарували: народний аматорський ансамбль народної пісні «Сузір’я», народний аматорський фольклорний колектив «Журавка», жіночий вокальний ансамбль «Любисток», чоловічий вокальний ансамбль, солісти – Валерій Таран, Ольга Шевчук, Марія Канівець, Ольга Кузьмовна Канівець, Олексій Берко. Атмосфера в залі панувала дружня та святкова.
У фойе будинку культури глядачі ознайомилися з книжковою виставкою «Будь в віках щаслива, Україно", яку представила завідуюча Вільшанської бібліотеки Канівець В.М. .
Двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь