Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

УВАГА! ШАХРАЇ!

Дата: 05.02.2020 10:22
Кількість переглядів: 409

Дільничний інспектор поліції, що обслуговує населені пункти Вільшанської ОТГ закликає громадян-мешканців громади до пильності і обережності через зростання на території Сумської області випадків вчинення шахрайських дій відносно населення, в першу чергу осіб похилого віку, самотніх мешканців.

Жертвами таких лиходіїв найчастіше стають жінки та пенсіонери, самотні жителі здебільшого похилого віку. Під виглядом соціальних працівників, безпритульних, скупників пір'я чи худоби, під приводом переоформлення субсидій, зміни старих грошових купюр на нові, зняттям порчі, шахраї втираючись у довіру незахищених верств населення (надаючи перевагу здебільшого пенсіонерам та самотнім селянам) видурюють у них коштовності та гроші.

Як приклад,  до чергової служби Білопільського відділення поліції, надійшло повідомлення від 76 річної мешканки смт. Улянівка про те, що  до неї приходили дві жінки (по прикметам схожі на осіб ромської народності) з метою переоформлення субсидії. Вказані особи представились соціальним працівниками та в ході бесіди намагались здійснити обмін грошових купюр під приводом зміни старих на нові при цьому пояснювали, що Національний банк України здійснює заміну грошових купюр і виводить їх з обігу. Що стосується прикмет вказаних жінок: одна з них, невисоко зросту близько 150-160 см. повної тіло будови, волосся чорне, інша близько 170-180 см на зріст. худорлявої тіло будови, волосся русявого кольору. Пересувались на автомобілі ВАЗ.

На початку лютого 2020 року, до чергової частини Сумського відділу поліції звернулась 81-річна жінка. Вона розповіла, що вранці їй зателефонувала невідома, яка представилася співробітником прокуратури, та повідомила, що її донька придавила дверима дитину, за що їй загрожує відповідальність. Проте справу можна владнати за 13800 гривень. Заявниця погодилась і негайно переказала гроші через термінал самообслуговування.

Того ж дня до поліції звернувся 58-річний мешканець Бурині. Він розповів, що на сайті оголошень знайшов автомобіль і зателефонував його власнику аби придбати. Той запросив у якості передоплати 45 тисяч гривень. Заявник не думаючи про погане перерахував кошти. Після чого продавець перестав виходити на зв’язок.

До поліції Білопілля звернулася 36-річна місцева жінка та розповіла, що їй подзвонив невідомий, який представився працівником банку. Чоловік запевнив, що хтось намагається зняти чималу суму грошей з її картки. Щоб не втратити свої заощадження — попросив повідомити інформацію з останніх отриманих повідомлень Жінка погодилась. А коли перевірила баланс на карті — зрозуміла, що мала справу з шахраєм.

Шановні громадяни, будьте пильними! У   разі   отримання   будь   якої   інформації   за   фактами    вчиненій протиправних дій, або навіть щодо підозри у намаганні їх вчинення  негайно  повідомляти до органів  поліції за  номерами телефонів чергової служба Недригайлівського ВП ((05455) 5-23-33) або 102.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь