Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

До уваги підприємців Вільшанської ОТГ!

Дата: 11.02.2020 14:09
Кількість переглядів: 348

В Україні запрацювала Програма «Доступні кредити 5-7-9%», яка запроваджена за ініціативи Президента України та Кабінету Міністрів України з метою підтримки інвестиційних проєктів мікро- та малих підприємств. Станом на 5 лютого українські підприємці вже подали 17 тис. заявок на отримання кредитів за Програмою

На підтримку держави через програму «5-7-9%» може розраховувати кожен українець, який тільки планує відкрити власну справу, або вже має власний бізнес, що зараз приносить не більше 50 мільйонів гривень виручки на рік, і хоче його масштабувати.

Кредит видаватимуть кандидату на діяльність, що має належати до дозволеного переліку видів економічної діяльності, а обсяг кредиту становитиме до 1,5 млн гривень строком на п'ять років:

5% річних – якщо виручка до 25 млн гривень і створюють мінімум 2 робочих місця;

7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн гривень, який не створює нових робочих місць (але за кожного нового працівника ставку знизять на 0,5%);

9% річних – для бізнесу з виручкою до 50 млн гривень.

Для участі у Програмі потрібно мати бізнес-план, позитивну фінансово-кредитну репутацію та платіжну дисципліну. Стартапи зможуть брати участь лише від початку своєї діяльності, а чинний бізнес – лише той, що працює мінімум 12 місяців. Сам учасник інвестує 20% власних коштів від усіх витрат.

Впровадження Програми за дорученням Уряду буде здійснювати Фонд розвитку підприємництва через банки-партнери, які володіють технологіями та активно кредитують цільову групу програми – мікро- та малі підприємства.

Нині до програми долучились державні банки – ПриватБанк, Укргазбанк, Ощадбанк та УкрЕксімБанк. Зазначені банки розпочали прийом заявок на одержання кредитів від підприємців та надання консультацій за посиланнями: https://ukrgasbank.com/small_bussiness/credit/5_7_9_cred/https://privatbank.ua/business/5-7-9https://www.oschadbank.ua/ua/579.

Детальніше про Програму – на сайті https://5-7-9.gov.ua  

Відеоролик дивіться за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Ae-QtQ50ATE

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь