Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Як вираховується розмір допомоги з безробіття?

Дата: 12.02.2020 08:40
Кількість переглядів: 351

Наші клієнти часто запитують: «Як вираховується розмір допомоги з безробіття?» Відповідаємо.

Розмір допомоги залежить від:

• страхового стажу безробітного;

• розміру заробітної плати за останнім місцем роботи та причини звільнення.

Безробітним, які офіційно працювали та сплачували страхові внески більше 6 місяців протягом року, що передував реєстрації особи як безробітної, допомога по безробіттю призначається з урахуванням страхового стажу та середньої заробітної плати за останнім місцем роботи. При цьому вона не може бути меншою ніж 1630 гривень.

Безробітним, страховий стаж яких протягом року, що передував реєстрації особи як безробітної, становить менше 6 місяців, допомога по безробіттю призначається в мінімальному розмірі – 610 гривень.

Крім того, вказаний мінімальний розмір допомоги по безробіттю (610 гривень) призначається:

• молоді, яка закінчила або припинила навчання у навчальних закладах, звільнилася зі строкової або альтернативної служби і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце;

• внутрішньо переміщеним особам, які не мають документів, що підтверджують страховий стаж та розмір заробітної плати за останнім місцем роботи;

• особам, звільненим з останнього місця роботи за прогули, систематичне невиконання без поважних причин обов'язків, появи на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп'яніння тощо, а також з аналогічних підстав, визначених законодавством.

Максимальний же розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Так, з 01 січня 2020 року він становить 8408 гривень.

P.S. Якщо ви перебуваєте на обліку у центрі зайнятості, зверніться за допомогою прорахунку вашої допомоги по безробіттю до свого особистого консультанта.

Якщо залишились ще питання – телефонуйте на «гарячу лінію» 0 800 50 99 66

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь