A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Зустріч з Міністром освіти і науки України Ганною Новосад

Дата: 12.02.2020 15:05
Кількість переглядів: 311

11 лютого  відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Ганною Новосад, яка перебуває на Сумщині з робочою поїздкою, з керівниками органів управління освітою.

За словами Ганни Новосад, вона приїхала на Сумщину з однією метою, подивитися, як влаштована освіта в маленьких сільських школах.

«Коли працюєш в Міністерстві, формуєш політику щодо мережі, розподілу коштів, бачиш просто цифри, а не реальну ситуацію в кожному закладі. Не бачиш стан цих шкіл, стан доріг, реальну забезпеченість автобусами, тому я хочу для себе зробити певні висновки, – говорила Міністр. – Відвідавши Сумщину і Чернігівщину, я побачила, що в цих областях є проблема з оптимальною мережею навчальних закладів, що спричинена передовсім демографічною кризою та низькою щільністю населення».

«Я зроблю все можливе, щоб пілотна державна субвенція на «спроможну школу найкращих результатів» стала постійною і спрямовувалася на підтримку опорних шкіл і тих шкіл, до яких буде організоване підвезення. Я готова підтримувати неопорні школи, але ті, які мають залишитися у регіонах з низькою щільністю населення. І на засіданні Уряду я буду відстоювати запровадження окремого коефіцієнту для таких шкіл», – наголосила вона.

Ганна Новосад зазначила, що в області є проблеми з оптимізацією мережі, викликані об’єктивними факторами, такими, як густота населення, територіальна віддаленість маленьких шкіл та незадовільний стан доріг.

Міністр освіти і  науки України окремо окреслила плани на рік щодо освітніх субвенцій, принципи розподілу коштів та основні напрямки, куди буде спрямовано видатки, серед яких придбання шкільних автобусів, фінансування програм «Спроможна школа для кращих результатів», «Гідність дитини», НУШ, інклюзивної освіти, Stem-лабораторій, обладнання для їдалень, для спеціальних шкіл, та кошти для навчально-практичних центрів.

У зустрічі від Вільшанської сільської ради взяв участь начальник відділу освіти, молоді та спорту Токаренко Олександр Іванович.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь