A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Ремонти доріг у 2020 році

Дата: 18.02.2020 15:01
Кількість переглядів: 322

   В Сумській ОДА, в понеділок 17 лютого, під головуванням тво голови облдержадміністрації Купрейчик І.В. відбулася нарада з питання планування ремонтів автомобільних доріг загального користування в 2020 році, в якій прийняв участь Вільшанський сільський голова Михайло Мельніков.

   Як зазначив начальник обласного управління інфраструктури Володимир Дудченко, в області планують відремонтувати ділянки доріг Київ-Суми-Юнаківка (ділянка від с. Штепівка до смт Недригайлів), Батурин-Конотоп-Суми, Суми-Полтава, Суми-Краснопілля-Богодухів, КПП «Рижівка»-Білопілля-Лебедин-Лантратівка, Шостка-Ямпіль, Ромни-Липова Долина-Тростянець-Мезенівка, Хмелів-Чернеча Слобода-Буринь, Вільне-Кролевець, Кролевець-Конотоп-Ромни-Андріяшівка.

   Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Ірина Купрейчик. Проінформувала, що Сумщина гарантовано зможе отримати додатково  від держави близько 2 млрд. грн. на ремонт державних доріг. Однак для виділення цих коштів Сумщина має розробити відповідну проектно-кошторисну документацію. З метою виконання даної обов’язкової умови представникам органів місцевого самоврядування було запропоновано прийняти участь у спів фінансуванні цих робіт та розглянути на своїх сесіях питання виділення коштів і передачі міжбюджетного трансферту до обласного бюджету. При цьому очильниця області наголосила, що така участь буде обов’язково врахована при майбутньому розподілі коштів обласного дорожнього фонду передбачених на проведення поточних ремонтів та експлуатаційного утримання доріг загального користування між населеними пунктами. 

   Начальник Служби автомобільних доріг у Сумській області Іван Романюк підтвердив, що за умови співфінансування Укравтодор, крім вже передбачених, надає Сумщині ще близько 2 мільярдів гривень. 

   Отже приємною новиною для мешканців нашої громади є те, що нарешті враховані наші прохання і в 2020 році буде проведений середній поточний ремонт, з повною заміною асфальтового покриття, майже 15 км автодороги  Н-07 Київ-Суми-Юнаківка, яка проходить через територію Вільшанської громади. Це надасть змогу для подальшого проведення робіт із впорядкування сільських вулиць - відновлення тротуарів, влаштування огорож біля навчальних закладів, реконструкції зовнішнього освітлення тощо.  

  Крім того обласною програмою також передбачено виділення близько 14 млн. грн. для виконання ремонтних робіт на автодорозі Зелене  - Вільшана в межах Вільшанської громади.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь