A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

«ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!»

Дата: 18.03.2020 11:02
Кількість переглядів: 349

НАЙКРАЩІ З КРАЩИХ ПАДАЮТЬ ВІД КУЛЬ,
ГРУДЬМИ СВОЇМИ ЗЕМЛЮ ПРИКРИВАЮТЬ
СУМНИМ НАБАТОМ В СЕЛАХ І МІСТАХ

ЗВУЧАТЬ СЛОВА: «ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!»

          Війна у нашій країні триває не перший рік,  вона продовжує забирати життя українців. Вони бачили смерть і страждання, вони стояли за себе, за Україну та її народ. Вони, бійці АТО, героївже тому, що не побоялися взяти в руки зброю і стати на оборону своєї держави. Одним з таких захисників був наш земляк  Євген Миколайович Керичанин. Він віддав своє життя  за Україну, за  наше щасливе життя та свободу.

Євген після навчання був призваний на строкову військову службу. В процесі служби підписав контракт до лав Збройних Сил України, в зоні ООС на території Донецької та Луганської областей, в найгарячіших точках, де вела бойові дії 54-а окрема механізована бригада.Задля наближення до наших позицій, близько 10-ї години ранку 18 березня 2019 року противник почав обстріл із великокаліберних кулеметів, намагаючись зайти з флангу взводного опорного пункту 54-ї механізованої бригади. Перебуваючи на спостережному посту, солдат Євген Керечанин відкрив вогонь у відповідь з кулемета. Влучними пострілами він примусив противника зупинитися та відступити. Водночас під прикриттям кулемета діяв ворожий снайпер, внаслідок обстрілу якого Євген отримав поранення, несумісне з життям.

В одну митьяскравікольоривесняного дня стали тьмяними і невиразними – двері в дімрозчиниланепрохана смерть.21 березня 2019 року село Деркачівка попрощалося зі своїм земляком Євгеном Керечаниним, який поклав своє молоде життя на вівтар боротьби за незалежність України.

Нагородили героя посмертно  орденом «За мужність» III ступеню».

18 березня 2020 року  виповнюється річниця загибелі Євгена Керичанина.

Вільшанська  сільська рада висловлює щирі співчуття родині загиблого воїна. Ім’я Жені завжди житиме у наших серцях і у пам’яті всіх, хто знав його за життя. Хай земля йому  буде пухом.

З метою вшанування пам’яті героя виконавчим комітетом Вільшанської сільської ради прийняте рішення встановити  на фасаді деркачівської школи-філії меморіальну  дошку, мітинг  з нагоди відриття   меморіальної дошки на честь рядового Збройних сил України Керечанина  Євгенія  Миколайовича  переноситься у звязку із проведенням заходів щодо недопущення поширення короновірусу COVID-19 на території  Вільшанської сільської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь