A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ВЕРХОВНА РАДА ПРИЙНЯЛА ПАКЕТ ЗМІН ДЛЯ ПІДТРИМКИ ГРОМАДЯН, БІЗНЕСУ ТА ЕКОНОМІКИ ДЕРЖАВИ

Дата: 01.04.2020 08:09
Кількість переглядів: 337

Це вже другий пакет законодавчих змін, спрямований підтримати українців та їхній бізнес під час протидії розповсюдженню коронавірусної хвороби COVID-19

«Безумовно, нинішній пріоритет – це підтримка і збереження бізнесу. Ми намагаємося, щоб обмежувальні заходи не зашкодили промисловості і щоб максимальна кількість підприємств могла й надалі працювати. Також важливими є рішення щодо підтримки тих, хто може втратити роботу», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор ПЕТРАШКО.  

Серед всіх ініціатив безпосередньо для малого та середнього бізнесу цим законопроєктом передбачено: спрощення оформлення дистанційної роботи та впровадження гнучкого режиму робочого часу; зняття обмеження на отримання лише однієї якоїсь державної підтримки для розвитку МСБ; на час саме цього карантину введення поняття часткового безробіття для  МСБ. Підтримка для виплат працівникам надаватиметься при збереженні за ними робочих місць. Розмір допомоги - до 1 мінімальної зарплати. Вартість ініціативи орієнтовно 5 млрд грн. 

Проекти регуляторних актів спрямованих на спрощення вимог до діяльності бізнесу в умовах карантину органами влади можуть прийматись навіть за 1 день, а не за 30; продовжено мораторій на проведення планових неподаткових перевірок до 30 червня.

Законопроєкт прийнято з рекомендаціями фахівців Міністерства, які долучились до його розробки. 

За матеріалами Урядового порталу: https://www.kmu.gov.ua/news/verhovna-rada-prijnyala-paket-zmin-dlya-pidtrimki-gromadyan-biznesu-ta-ekonomiki-derzhavi

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь