A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

В селі Деркачівка відкрили меморіальну дошку на честь загиблого воїна АТО Євгена КЕРЕЧАНИНА

Дата: 25.06.2020 13:09
Кількість переглядів: 422

Сьогодні кращі наші воїни служать Україні правдою і вірою, беручи до рук зброю, не жаліють себе на полі бою, віддаючи своє життя за свободу і незалежність рідної землі. Ми свято бережемо пам’ять про них, адже герої не вмирають, вони живуть у наших серцях.

25 червня 2020 року у селі Деркачівка відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на приміщенні Деркачівської школи її учневі, мужньому захиснику України, односельцю , який загинув в зоні АТО Євгену КЕРЕЧАНИНУ.

Євген народився у с. Деркачівка 7 травня 1998 року в родині простих сільських трударів. Після закінчення школи, у 2013 році, вступив до ДПТНЗ «Недригайлівське ВПУ», в якому здобув професію за спеціальністю слюсар з ремонту автомобілів, електрогазозварник, водій категорії «С».

Потім Євген, був прийнятий на службу до лав Збройних Сил України за контрактом. Отримавши військове звання - солдат, проміняв тихе, спокійне юнацьке життя на суворі будні воїна-захисника рідної країни. Він проходив військову службу в найгарячіших точках, в зоні АТО (ООС) на сході України в Донецькій та Луганській областях.

18 березня 2019 року загинув близько 10-ї ранку на спостережному посту від потрапляння кулі снайпера, коли вів вогонь у відповідь з кулемета по противнику — терористи під прикриттям вогню з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї намагалися зайти у фланг ВОП — біля хутора Вільний.

Указом Президента України № 897/2019 від 11 грудня 2019 року за «особисті заслуги у зміцненні обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку» нагороджений орденом За мужність III ступеня (посмертно).

Право відкрити пам’ятний знак воїну, який виконував обов’язок перед Батьківщиною в зоні АТО надали мамі Оксані ІВАНІВНІ та татові Миколі МИКОЛАЙОВИЧУ.

В урочистому заході взяли участь голова Вільшанської сільської ради Михайло МЕЛЬНІКОВ, голова Недригайлівської районної державної адміністрації Володимир ДІХТЯР, голова Недригайлівської районної ради Іван НАНКА, військовий комісар Недригайлівського районного комісаріату підполковник Дмитро ОСАДЧИЙ , вчителі та учні Деркачівської школи, родичі Євгена, його друзі, військові побратими, та небайдужі жителі села.

Багато слів скорботи було сказано під час урочистості.

До портрета в граніті віршованими рядками зверталися учні. «Маємо просити прощення у матерів, дружин і дітей, які вже ніколи не дочекаються в родинній світлиці найдорожчих людей , бажали усім, щоб небо над нашою Україною було завжди чистим, а поля колосилися золотим зерном і, щоб ніколи більше не гинули наші солдати від ворожої кулі.

Класний керівник В.І.Кобзиста висловилиа велику вдячність батькам, за те, що виховали справжнього патріота України, який віддав за неї життя. Відтепер всі ми, переступаючи поріг школи, будемо зустрічатися з німим поглядом нашого земляка Євгена, будемо запитувати самих себе: «А що я зробив для своєї Батьківщини?».

Після хвилини мовчання, якою вшанували героя, до меморіальної дошки поклали живі квіти. «Ми щиро вдячні тим, хто розділив з нами біль скорботи, і впевнені, що в пам’яті багатьох деркачівців назавжди залишиться ім’я Євгена та всіх тих військовослужбовців, які віддали своє життя задля миру, свободи та територіальної цілісності рідної держави. Вони, вірні воїни України, подали гідний приклад патріотизму майбутнім поколінням. Пам’ять про них вічна!» - не стримуючи сліз подякував усім присутнім дядько героя В.М.Трохименко.

Багато теплих слів прозвучало цього дня на адресу Героя. І його рідні, і друзі і бойові побратими згадують про нього як про прекрасну людину, надійного друга і товариша, доброго і люблячого сина. Односельчани та жителі вільшанської громади завжди пам’ятатимуть свого земляка, який віддав своє життя, захищаючи Незалежність і цілісність України.

Сподіваємось, що ця меморіальна дошка буде нагадувати всім поколінням про героїчний вчинок Євгена Керичанина, а пам'ять про героя України на завжди залишиться в серцях людей.

Після заходу районне та місцеве керівництво, разом з представниками районного військового комісаріату та рідними загиблого солдата поклали квіти до могили Євгена в селі Деркачівка.

Герої не вмирають, їх пам’ятають вічно.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь