A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Новий шкільний автобус для Вільшанської ЗОШ

Дата: 30.09.2020 16:17
Кількість переглядів: 383

     Непересічною подією для Вільшанської  об'єднаної територіальної громади стало придбання нового шкільного автобуса для Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів (опорний заклад). Автобус було придбано на умовах співфінасування бюджету Вільшанської сільської об'єднаної територіальної громади та державного бюджету. З бюджету громади виділено 555 тис.грн.

     Голова Сумської обласної державної адміністрації Роман ГРИЩЕНКО, 29 вересня 2020 року, урочисто передав його делегації громади у складі сільського голови - Михайла МЕЛЬНІКОВА,  начальника відділу освіти, молоді та спорту - Олександра ТОКАРЕНКА, учнів школи - Вікторії СІРЕНКО та Вікторії АРІСТАРХОВОЇ.

     У своєму виступі  Роман ГРИЩЕНКО зазначив, що «Сьогодні держава разом із обласною та місцевою владою робить все можливе, щоб організувати підвезення школярів до сучасних повнокомплектних навчальних закладів. Наразі автобуси отримують школи 10 районів Сумщини. На закупівлю автобусів використано кошти державної субвенції в сумі понад 15 млн. гривень та 12,5 млн. гривень – субвенції з територіальних громад. Разом у нас це вийшло». За словами голови облдержадміністрації, діти мають отримувати якісну освіту – незалежно від того, де вони проживають – в обласному центрі чи маленькому селі. І закуплені автобуси будуть довозити дітей до сучасних, в тому числі й опорних шкіл.

     На даний час у Вільшанській громаді до місця навчання і в зворотному напрямку підвозяться 120 учнів школи  та 29 вихованців дошкільного навчального закладу, з 13  населених пунктів, протяжність маршрутів 153 км. Новий шкільний автобус якісно обладнаний і відповідає всім вимогам чинного законодавства щодо безпеки і зручності перевезення дітей. Тож завдяки новому автобусу діти зможуть діставатися до навчальних закладів своєчасно і комфортно.

     Вільшанська сільська рада дякує керівництво Сумської обласної державної адміністрації та керівництво Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації за постійну підтримку у покращенні матеріально-технічної бази закладів освіти громади. Впевнені і в подальшій плідній співпраці.


Т.в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту
Вільшанської сільської ради                                                                                            
Наталя КАНІВЕЦЬ

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь